SSP Niš: Policija medijima daje dijametralno suprotne odgovore o saobraćajnoj nesreći gradonačelnice 1Foto: SSP

Niški odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da Policijska uprava u tom gradu novinarima daje „dijametralno suprotne odgovore“ o saobraćajnoj nesreći sa službenim vozilom, u kojoj je učestvovala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako su iz SSP naveli u saopštenju, novinarima „Južnih vesti“, na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja odgovoreno je da policija „ne poseduje službeni zapisnik o saobraćajnoj nesreći“, dok je novinarima portala „Direktno“ rečeno da je „autom upravljala gradonačelnica Sotirovski i da je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka“.

„Kako ista policijska uprava šalje dijametralno suprotne odgovore na ista pitanja, nejasno je i krajnje neprofesionalno. Takođe je i nelogično kako policija može da izvrši uviđaj i podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka bez sačinjenog zapisnika“, piše u saopštenju.

Oni su ocenili i da PU Niš „ili diskriminiše medije, ili prikriva i štiti gradonačelnicu“.

Krajem juna u saobraćajnoj nezgodi na putu od Aleksinca ka Sokobanji oštećena je i službena „škoda“ kojom je upravljala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, što je i sama potvrdila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari