fpn foto privatna arhivafoto privatna arhiva

Stranka slobode i pravde (SSP) podržala je danas predavače beogradskog Fakulteta političkih nauka (FPN) o kojima su u četvrtak postavljeni uvredljivi plakati.

Članica Predsedništva SSP Valentina Reković ocenila je da „u instituciji koja je studente naučila toleranciji, demokratskim vrednostima i političkoj kulturi, profesori doživljavaju osvetu netolerancije, ekstremizma i nekulture“.

„To što su ispred Fakulteta političkih nauka osvanuli plakati sa fotografijama i imenima profesora ispisani najgorim uvredama, govori da se granice agresije koju živimo svaki dan brišu sve više i da je satanizacija neistomišljenika došla do svakog ćoška“, navela je Reković a prenela SSP.

Ocenila je da „niko nikoga ne sme da naziva izdajnikom jer radi svoj posao“.

„Niko nikoga ne sme da naziva izdajnicima, jer u ime znanja organizuju akademsku razmenu sa profesorima iz Prištine. Niko ne može biti izdajnik jer želi da podeli svoja znanja. Svako ko misli drugačije, taj ne razume šta obrazovanje predstavlja“, dodala je Reković.

Ispred zgrade FPN nedavno su osvanuli plakati sa fotografijama troje predavača sa tog fakulteta, Stefana Surlića, Marka Vekovića i Jelene Lončar, koje stoji natpis „Izdajnik“ i grb nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari