SSP Užice: Pacijenti i lekari žrtve zdravstvenog sistema koji ne funkcioniše 1Bolnica u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

Užički odbor Stranke slobode i pravde ukazao je na to da je „za zakazivanje najobičnijeg ultrazvuka srca u Zdravstvenom centru Užice, ali i drugih medicinskih procedura, potrebno najmanje par meseci“ i ocenio da su „i pacijenti i lekari žrtve sistema koji ne funkcioniše“.

„Holter za praćenje rada srca teško možete da dobijete, jer Zdravstveni centar Užice poseduje samo jedan takav ispravan aparat i to za čitav Zlatiborski okrug“, saopštio je taj odbor i dodao da je „identična situacija i sa ostalim dijagnostičkim procedurama“.

„Građanima ostaje da traže uput za Beograd, ali i zdravstveni kapaciteti prestonice, takođe, pucaju od preopterećenosti i priliva pacijenata iz unutrašnjosti, a odlazak u Beograd podrazumeva i troškove, koji mnogi ne mogu da plate“, navode u odboru SSP.

„Da je na sceni potpuni raspad sistema“, dodaje se, „vidi se na sajtu Zdravstvenog centra Užice na kome je i dalje, na naslovnoj strani, tekst o poseti predsednika Aleksandra Vučića toj ustanovi, 17. avgusta 2021. godine“.

SSP Užice: Pacijenti i lekari žrtve zdravstvenog sistema koji ne funkcioniše 2
Sajt ZC Užice/Foto: Printskrin

„U njemu je mnogo obećanja koja, očigledno, ne pomažu pacijentima. O tome svedoče rezultati aknete, koja se nalazi na istoj strani, a prema kojima je 84 odsto pacijenata nezadovoljno uslugama te zdravstvene ustanove“.

Osim pacijenata, ističe se, stanjem su nezadovoljni lekari i drugo medicinsko osoblje.

„Lekari rade u nedakvatnom prostoru, slabo su plaćeni, bez odgovarajuće opreme ili lekova koje mogu da prepišu pacijentima. Nezadovoljne su i medicinske sestre koje su, takođe, loše plaćene i preopterećene“.

„Svi zajedno, i pacijenti i zdravstveni radnici su žrtve sistema koji više ne funkcioniše“, poručio je užički odbor SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari