SSP Užice: Zašto kasni rekonstrukcija dečjeg bazena i da li radovi koštaju 20 miliona dinara 1Foto: SSP Užice

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je zatražio od gradskih službi da saopšte zbog čega kasni rekonstrukcija dečjeg bazena na Plaži, da li radovi na tako malom prostoru zaista koštaju 20 miliona dinara i ko će zbog toga snositi odgovornost.

Uz isticanje da je „u septembru prošle godine pompezno najavljena rekonstrukcija dečjeg bazena“, u saopštenju te stranke se navodi da je „tada rečeno da je u rekonstrukciju uloženo 20 miliona dinara“.

Za izvođača radova je, dodaje se, izabrana firma Mat invest, projekat je uradila firma Omega projekt, za nadzor je određeno JP Užice razvoj, a rekonstrukcija je trebalo da se završi u novembru iste godine.

„Već ulazimo u kraj avgusta 2022. godine. Kupališna sezona na, ionako pustoj, upropaščenoj i zapuštenoj Plaži, kao još jedan od dokaza nebrige vlasti za interese građana i javne prostore, bliži se  kraju, a „rekonstrukciji“ dečjeg bazena, skromnog prostora od par desetina kvadratnih metara, ne nazire se kraj“, saopštio je odbor SSP.

SSP Užice: Zašto kasni rekonstrukcija dečjeg bazena i da li radovi koštaju 20 miliona dinara 2
Foto: SSP

Dalje se navodi da su „ofarbane metalne konstrukcije, uz napomenu da su već postojale ograda i trambolina, „okrpljen“ je okolni betonski prostor, takodje već postojeći, a tek sada se postavljaju pločice, one najobičnije, bledo plave da se izvodjač ne baca u dodatni trošak ili zamara ulepšavanjem prostora“.

„Kako je najavljeno, u projekat spada i prepumpna stanica, odnosno objekat koji će hlorisati vodu u bazenu i to bilo, uglavnom, sve od infromacija s terena i medija, jer obavezna informativna tabla, uobičajena za postavljanje na mestu radova, ne postoji, sem male sa upozorenjem „pazi gradilište“. Dečji parkić, pored bazena, završen je sredstvima iz EU fondova, tako da ne ulazi u računicu“, piše u saopštenju.

Zbog toga, odbor SSP traži odgovore od nadležnih službi Grada Užica na pitanja: „Zašto se, sa ovako jednostavnim radovima, toliko kasni i zašto su probijeni svi rokovi i ispuštena još jedna kupališna sezona? Da li beton, farba i pločice, na tako malom prostoru, zaista koštaju 20 miliona dinara uzetih od građana Užica? Ko snosi odgovornost za sve?“

„Ako nisu u stanju, a vidimo da nisu, da rekonstruišu mali dečji bazen“, navode u odboru SSP, „kako da očekujemo izradu isto tako pompeznih najavljenih projekata, kao što su obilaznica oko Užica ili izgradnja tunela ispod Kadinjače“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari