SSP Užice: Promeniti način naplate usluge iznošenja smeća 1Užice/Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je da su građani Užica nezadovoljni načinom na koji JKP Bioktoš obračunava troškove usluge iznošenja smeća i traži da se to promeni.

Građani koji su se, kako se navodi, obraćali tom odboru, smatraju da se pomenuta stavka mora na drugačiji način obračunavati za domaćinstva i poslovne prostore i objekte.

„Dosadašnje izjednačeno obračunavanje usluge po kvadraturi prostora nema uporište u relanosti. Za domaćinstva se račun mora bazirati na osnovu broja njihovih članova, a ne po broju kvadrata stambenog prostora, kao što je sada slučaj“, objašnjavaju u užičkom odboru SSP.

Uz isticanje da „smeće ne prave kvadrati, već ljudi“, dodaje se da „nema logike u tome da za istu stambenu površinu isti račun plaćaju domaćinstva sa jednim ili dvoje članova i domaćinstva u kojima živi njih petoro“.

„Najuočljivija razlika je“, dodaje se, „u prigradskim i opustelim selima gde su u kućama, veće kvadrature, ostala staračka domaćinstva kojima je iznos tako utvrđenog računa velika stavka u osiromašenom penzionerskom budžetu“.

Uz navode da ta usluga za domaćinstva trenutno košta 7,5 dinara po kvadratnom metru, bez  PDV, Odbor SSP je pozvao nadležne da „cenovnik prilagode realnom životu i zahtevima građana“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari