SSP zahteva hitnu reakciju tužilaštva i policije zbog pretnji Sime Spasića Ivanu Ivanoviću 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Stranka slobode i pravde zahteva od tužilaštva i policije hitnu reakciju povodom pretnji i uvreda koje je Sima Spasić uputio novinaru Ivanu Ivanoviću, saopštila je ta partija.

Kako se dodaje u saopštenju,  Spasić, osudjeni silovatelj, dežurni ometač konferencija za medije opozicije i miljenik ove vlasti je na sebi svojstven način nastavio da radi isto što rade Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i drugi nosioci najviših državnih funkcija.

„Svi oni zajedno pokušavaju da onemoguće profesionalne novinare da rade svoj posao“, kosnatuje se u saopštenju.

SSP navodi i da je atmosfera koja se kreira sa samog vrha države dovela do toga da su novinari Marko Vidojković i Nenad Kulačin morali da se, zbog vlastite bezbednosti izmeste na skrivene lokacije.

„Koliko su pretnje od ljudi iz SNSa i njegovog okruženja ozbiljne dokazuje primer novinara Milana Jovanovića kome je nekadašnji predsednik opštine Grocka i član Glavnog odbora SNS-a Dragoljub Simonović organizovao spaljivanje kuće zbog čega je pravosnažno osudjen. Pre spaljivanja kuće novinaru Jovanoviću su pretili zbog tekstova o korupciji u ovoj beogradskoj opštini“, navodi SSP.

Ova partija zaključuje da su brojni primeri napada na novinare u ovih deset godina i zato osim reakcije policije i tužilaštva zahteva od nosioca državnih funkcija da odmah prestanu sa napadima na novinare i medije.

„Prestanak hajke bio bi prvi korak ka stvaranju atmosfere u kojoj novinari mogu slobodno, bez stalnih uvreda i pretnji da rade svoj posao. Ako to ne urade predstavnici vlasti će biti odgovorni za svaku sledeću uvredu ili napad na novinare“, piše u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari