SSP: Zašto se posle čitavog leta radovi na krovu škole izvode tokom velikog odmora? 1Foto: Privatna arhiva

Užički SSP pita nadležne nadležne zašto se čitavo leto na rekonstrukciji krova OŠ „Dušan Jerković“ nije uradilo ništa i zašto se radovi izvode sada, dok traje nastava.

“Prošlu školsku godinu, učenici OŠ “Dušan Jerković“ su sačekali prolazeći do školskog ulaza ispod skela i građevinskih mušema, dok se radila fasada zgrade, a ista situacija se ponavlja i ove godine jer sada rade krov, posle čitavog leta tokom kog nije urađeno ništa”, navodi u svom saopštenju užički SSP.

Oni upozoravaju da “sasvim mali đaci, nižih razreda, tako stoje u gužvi s jedne strane škloskog dvorišta, dok su drugi deo zauzele skele uz koje radnici, bez ikakve zaštitne opreme, dižu puna kolica teškog građeviskog materijala na krov, dok ih od dece deli samo rupičasta, građevinska najlon mreža”.

Iz ove stranke navode da je Užice grad koji je od 2011. do 2023. godine, prema rezultatima novog popisa izgubio 7.868 stanovnika ili 10,08 odsto stanovništva.

“Takav negativan trend najbolje oslikava period SNS vlasti u gradu i njihovu pogubnu politiku, na svim nivoima. Ni na planu prosvete nije bolja situacija, ove godine je na teritoriji grada, u prvi razred upisano samo 668 đaka, uključujući sve gradske, prigradske i seoske škole s mešovitim odeljenjima”, piše u saopštenju SSP-a.

Oni napominju da su “zbog takvog trenda ove godine 22 prosvetna radnika proglašena tehnološkim viškom ili će raditi s nepotpunom normom, zbog malog broja učenika uopšte ili smanjenja broja odeljenja” i ističu da “nakon nemilih događaja koji su na noge digli čitavu zemlju, ni u Užicu nije urađeno apsolutno ništa da bi se poboljšala situacija u školama i boravak dece učinio bezbednim i smislenim, samo se u kompletnoj neorganizaciji otišlo još dalje”.

Užički SSP pita nadležne nadležne zašto se čitavo leto na rekonstrukciji krova nije uradilo ništa i zašto se radovi izvode sada, paralelno s nastavom.

“Zašto se na ovako brutalan način, van svih pravila ugrožava bezbednost đaka, profesora i samih radnika? Svesni smo da je prosveta SNS – u “zadnja rupa na svirali“ i da im ne odgovaraju misleći, svesni i obrazovani građani, ali bar rekonstrukciju krova, jedne male osnovne škole u provinciji, mogu da urade na vreme ili ni za to nisu sposobni i nije ih briga”, konstatuju iz užičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari