SSS: Napad na Sejdinovića u interesu SNS i predsednika 1Nedim Sejdinović Foto: Medija centar

Vladimir Đukanović je napao novinara Nedima Sejdinovića sa ciljem da izazove fizičku i verbalnu odmazdu dela javnosti odane režimu, tvrdi SSS u saopštenju.

Oni tvrde da je taj napad „otvoreni poziv na linč“, nedopušten u civilizovanoj državi.

„Sejdinović je napadnut zbog teksta objavljenog u nedeljniku „Vreme“, a da Đukanović ni jednom reči nije osporio ni činjenice ni pravilnost zaključaka. Njegov napad je lični, ne odnosi se na tekst Nedima Sejdinovića, a dolazi od čoveka koji nema moralno pravo da uvredljivim komentarima ikog napada zbog iznesenih činjenica“, podsetili su iz Skupštine Slobodne Srbije.

Oni dodaju da je Vladimir Đukanović, među brojnim zanimanjima i advokat.

„Jedna od težih povreda advokatske dužnosti jeste narušavanje ugleda advokature kao službe pravne pomoći. Zahtevamo od Advokatske komore Beograda da protiv Vladimira Đukanovića pokrene disciplinski postupak zbog teške povrede ugleda advokature“, kazali su.

Đukanović je, pored toga, i visoki funkcioner SNS, javna ličnost, neskriveno podržan od predsednika Republike.

SSS ocenjuje da njegov napad jeste u interesu SNS i predsednika i sračunat je na to da dovede do fizičkog napada privrženika stranke i predsednika, kao i do javne diskreditacije Nedima Sejdinovića.

„Vladimir Đukanović se mora javno izviniti Nedimu Sejdinoviću. Budući da je od njega neizvesno očekivati izvinjenje, zahtevamo od predsednika Relublike, ako je kao što bi morao biti, predsednik svih građana, da javno osudi prljavi i podli napad Đukanovića na Nedima Sejdinovića“, zaključili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari