SSS: Podrška Goranu Markoviću 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Skupština slobodne Srbije najoštrije je osudila kampanju koju su naprednjački režim i njegovi mediji pokrenuli protiv slavnog režisera Gorana Markovića, a koju je otpočela besramnom objavom ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na društvenim mrežama.

Iznoseći neistine i prostački vređajući velikana našeg filma, ona je ispostavila i „anamnezu njegovu bolesti“, preporučujući se tako svom šefu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se često nalazi na meti kritike Gorana Markovića, saopštila je Skupština slobodne Srbije.

Kako kažu, da je tako nešto uradio ministar u nekoj demokratskoj zemlji, on bi pod pritiskom javnosti i institucija morao da podnese ostavku, što se, na žalost, u Srbiji neće desiti.

Ovde su zapravo beskrajni prostakluk i ulizištvo samo neophodna preporuka da se neko nađe na važnoj funkciji,kaže se u saopštenju SSS.

Kampanja protiv Markovića samo potvrđuje da Filmski centar Srbije nije slučajno nedavno odbio da finansira njegov film, već da je to kazna za njegove javno iznete stavove.

Skupština slobodne Srbije ukazuje da Goran Marković nije jedini građanin Srbije koji misli da će Vučićev režim svoj kraj doživeti na ulici.

Naprotiv, mnogo je građana koji imaju taj stav, ali ne zbog toga što priželjkuju takav scenario već zbog toga što takvi režimi, autoritarni, visokokorumpirani, kriminalizovani, batinaški, koji su ukinuli institucije, slobodu i pravo građana i demokratske izbore obično tako i završe, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari