SSSS: Nismo mi iselili KUD „Branko Cvetković“, već javni izvršitelj

Ostavite komentar


  1. Sada bi svi da se bave pravnim delom poslovanja KUD-a, a niko, ALI NIKO ne pominje rezultate koje je taj kud ostvario. Toliki broj koncerata, defilea, takmičenja, predstavljanje države u najpozitivnijem svetlu. Mnogo je lakše sve te mlade ljude sada izbaciti na ulicu, pošto im je na prevaru konfiskovano sve ono što je godinama vredno skupljano. Igrač nije igrač, ako nema svoju nošnju, svoj kutak gde je čuva, pere, pegla… Oni su još jedni od ambasadora ove zemlje, jer prezentuju one najlepše tradicionalne vrednosti koje posedujemo kao država.

  2. Ako su ovi navodi sindikata tačni onda su državni organi radili svoj posao po proceduri.

  3. Vas SSSS, takozvane zaštitnike radnika, treba zakonom zabraniti a šefove potrpati u zatvor zbog gomile prevera i obmana onih koje bi trebalo da štitite.

  4. Ovo su sve notorne laži. Kulturno umetničko društvo je dostavilo svu dokumentaciju, kojom se iseljavanje KUD-a, od strane javnog pravobranioca, proglašava nedopustivim i protivpravnim… Neka Savez samostalnih sindikata Srbije dostavi javnosti neki papir na kome se potvrđuje da je KUD njima dužan, jer ako je to istina trebalo bi da postoji neki papir, neki račun, neka faktura ili slično…. Vlasnik pomenute zgrade u Miloša Pocerca 10 je Republika Srbija, koja ustupa prostor raznim udruženjima kao što su Kulturno umetničko društvo, Savez samostalnih sindikata Srbije i ostali…. Republika Srbija je nekoliko godina u nazad vlasnik ove zgrade, pre Republike Srbije, vlasnik je bio upravo SSSS koji je prostor davao u rentu, sto je i bilo potpuno legitimno tada…. Međutim iako je vlasnik promenjen SSSS i dalje ubira rentu od dva manja lokala u Sarajevskoj ulici, kluba Teatro i streljane Target iako vise nisu vlasnici…..

Ostavite komentar


Društvo

Kako se 1. maj obeležavao u Jugoslaviji, a kako se proslavlja danas? 10

Kako se 1. maj obeležavao u Jugoslaviji, a kako se proslavlja danas?

Od raspada Jugoslavije i pada socijalizma u Srbiji proslavljanje Prvog maja dobilo je potpuno drugačiju konotaciju. Danas ljudi Dan radnika vezuju za celodnevno slavlje, uz roštilj i alkohol, pa uglavnom ni ne znaju šta ovaj praznik obeležava i zašto se slavi, iako su prava radnika trenutno gotovo nepostojeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.