Šta je Borko Stefanović poručio Mihaelu Rotu? 1foto M.K./ATAImages

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da je danas informisao predsednika Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihaela Rota o nespremnosti vlasti u Srbiji da nastave evropski put Srbije, omoguće slobodne izbore i punu slobodu medija.

Kako je saopštio SSP, Stefanović i Rot su razgovarali o nužnosti što bržeg uključenja Srbije i regiona u EU nakon ispunjenja kriterijuma.

Stefanović je rekao da se u veoma otvorenom razgovoru pričalo i o nedavnim kritičkim komentarima Rota o režimu u Srbiji.

Stefanović je naveo da su se složili da je nužno da Srbija što pre obnovi svoj sada zaustavljen evropski put i usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU, kao i da se najzad omogući vladavina prava, sloboda govora i medija, zaustavljanje ogromne korupcije i progona neistomišljenika.

„Dogovorili smo češće razgovore i razmenu iskustava u toku naših mandata na čelu odbora za spoljne poslove“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari