Šta je Ćuta poručio Vučiću iz Užica? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Deponija Duboko kod Užica gori od početka maja. Ubrzo nakon lokalizacije, požar ponovo bukne, i tako više od nedelju dana, te je proglašena vanredna situacija na teritoriji ovog grada. Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Danas da ovaj požar još uvek nije lokalizovan zato što je to 12 godina nagomilanog smrada i truleži vlasti Aleksandra Vučića.

– Ne može tako lako da se ugasi zato što o tome niko nije brinuo. O ljudima, o zdravlju, o prirodi se brine na ovaj način, smrad i trulež. To je ogledalo ove vlasti, za njih je pitanje zašto požar nije ugašen, navodi Ćuta.

Aleksandar Jovanović Ćuta smatra da na posledice ove ekološke katastrofe treba da nas odmah upozore oni koji su za to nadležni, odnosno sektor za javno zdravlje, čija direktorka govori da su sve otrovne materije u granicama normale.

– Pa nek dođe ona ovde, nek živi ovde sa svojom porodicom, nek dođe Vučić i Vujović, Ana Brnabić, kompletna Vlada, da provedu ovde 24 sata, da vide kako na zdravlje utiče sve što se ovde događa. Kada je otvorena, najavljivana je kao jedna od najmodernijih deponija, koja je imala sve evropske standarde, posle 11 godina nemara dođete do toga da Užičani moraju maltene da se sele, jer je ovde nemoguće disati, ističe Jovanović Ćuta.

Dodaje da adekvatna rešenja treba da nađe Irena Vujović.

– Kad se jedna deponija otvori, uloži se milion evra, ako treba da funkcioniše po svim evropskim standardima onda se tako sa njom treba i postupati. Kad zatrpavate đubretom ono što ne sme da se zatrpava, onda dobijete ovo, kaže Ćuta.

Poručuje da je pitanje našeg izbora da li ćemo živeti u ovoj trovačnici ili ne, da je to pitanje za građane Srbije i Užica, koji 2. juna imaju prost izbor, hoće li da žive u smradu i truleži ili da žive životom dostojnom građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari