Šta piše u dokumentu dostavljenom zdravstvenim ustanovama o kineskoj vakcini?

Sinofarm vakcina nije za mlađe od 18 godina

Ostavite komentar


  1. Samo bi idiot primio rusku ili kinesku vakcinu. Kao što i piše u članku nigde nisu objavljene studije za vakcinu tako da je nebezbedna.

      1. Потање
        Јел може прво фајзер па ревакцина спутњик
        И зашто се даје у мишцу а не у гузцу?

      2. Prvo su Kinezi sakrivali epidemiju. Zbog toga su zarazili ceo svet. Pa su onda prodavali maske, a sada zaradjuju na vakcinama koje su vise nego duplo skuplje od svih ostalih. A nisu odobrene ni u SRBIJI!!! E, pa necu tu vakcinu.

      1. Sendvičari u naletu…naravno da je Pfizer bolji samo što lažu da će ga biti za sve…..niko nije idiot ako želi vakcinu samo treba da razmisle o posledicama koje ne moraju obavezno biti zdravstvene !

        1. pa sta ti nas sendvicare obavestavas o fajzeru. idi pa primi ko ti brani. cak je ima najvise.

    1. Vecina ljudi ne kazu za mene da sam idiot, a opet sam izabrao Fajzerovu, Moderninu (koje nema kod nas) i Sinofarmovu (kinesku). Nisam Astra Zenicu jer je efikasnost 60% (a i nema je kod nas), a nisam ni Sputnjik jer je odobrena za upotrebu pre svih. Kineska jedina koristi Inaktivni virus, odnosno nacin proizvodnje koji se koristi decenijama. Fajzerova i Modernina koriste mRna metod koji do sada nikada nije primenjivan u vakcinaciji u ovoj meri. Cak i virusni vektori (Ruska i Astra Zenika) nisu primenjivani. U principu, svaka nosi neki rizik sa sobom. Ali, verujem da je kod svih taj rizik manji nego kod stvarne korone.

    2. Pa KAKO tako glupo razmisljate? Ni jedna od ovih vakcina nije prosla trecu fazu ispitivanja. A fajzerova I moderna, nisu ni vakcine nego neispitana tehnologja za koju niko zivi ne zna KAKO ce se odraziti na zdravlje onih koji ih prime u roku od cetiri, pet, deset…godina. Tek su one zivo zlo.

  2. Dok ovo citam neka zena na Kurir televiziji upravo kaze da je Sinofarm vakcina dozvoljena i za decu od 3 do 17 godina!

  3. Pitajte Institut, zasto je odobreno 100000 doza vakcina? Odgovor je, zato sto je jos uvek treca faza, i u Kini, iako je tamo dobila dozvolu.

  4. Da nije mozda Bil Gejts finansirao ovu nazovi vest? Jos malo pa cete postati kao Blic, gde svako ko plati moze da objavi bilo kakvu glupost.

  5. Korona epidemiju od samog početka prati neviđeni broj dezinformacija i laži što se naravno pokaže posle izvesnog vremena ili neko od uglednih svetskih stručnjaka demantuje informaciju. Problem je što najveći broj laži ne dolazi sa društvenih mreža već iz usta političara, ali i lekara iz kriznog štaba. Da vakcinu mogu da primaju i deca rekao je juče sam pretsednik! Ali oni shvataju vlast tako da mogu da kažu ili urade što god požele i da im dlaka sa glave ne padne. I sad neko njih treba da sluša. Mogu samo mentalno zaostali ili mentalno oboleli. Narod gleda samo kako da ih skine sa grbače.

  6. Nijedna vakcina protiv korone nije namenjena deci i mlađima od 16-18 godina. Kineska se tu posebno ne izdvaja. To je zato što nijedna nije prošla sve tri faze ispitivanja i što ni za jednu ne postoje potrebne analize zbog kratkoće vremena.

    1. Pfizer i Moderna su prišle sve tri faze.Pfizer je poslao bezbedonosne podatke do pred novu godinu,moderna treba do kraja januara.A Kina i Rusija nisu ni zahtev poslali SZO šta ih sprečava ako imaju dobre rezultate ?Rusija ima nekoliko Nestorovića i Kon a vezanih za vakcinu.

    1. Još kada bi znali da pročitate da ima više Kineskih vakcina i da ta sa tom uspešnošću nije kod nas…..treba malo više čitati!

  7. Jel moze neko da objasni kako je samo na Balkanu pocela masovna vakcinacija a ne vidim ni jednu vest za Eu ? Da li smo mi ustvari test odnosno ta treca faza ?

    1. Nisi čitao vesti od pre 6 meseci kad je naša dika potpisala da se u Srbiji testiraju ruske i kineske vakcine.Tek danas su rusi poslali dokumente i vakcini SZO.Šta sprečava Kinu da objavi podatke testiranja (doduśe testiranje 600 zdravih je ništa)?

    2. Dobro jutro, Kolumbo. Srbiju je preCednik prijavio za trecu fazu ispitivanja. Milion gradjana Srbije su dzabe pokusni kunici za brata Sija. A koliko je ovaj stavio na racun, to necemo nikad saznati.

    3. citaj brate prvo je pocela u engleskoj. pa ko ti je kriv sto si nepismen. ako neces vakcinu nemoj je primiti, niko te ne tera.

  8. Kina ima 6 vakcina.Po njihovom sajtu ovu koju mi imamo je naj gira i naj skuplja oko 150$ dve foze (pfizer 40$,moderna 50$,oksford 15-20$).Istale vakcine u Kini su drugoj fazi.Kineska vakcina testurana na 600 zdravih,pfizer na 30.000 od toga 5000 +65g,7000 sa hriničnim ili malignim bolestima.Ako Vajdenu ne smeta što bi meni smetalo ?A rusku ni Putin neće.

  9. fajzerova vakcina je prosla trecu fazu klinickog ispitivanja, uostalom kao i ova ruska i kineska. razlika je u tome je sto su rezultati trece faze objavljeni (naucnoj) javnosti samo za fajzerovu. to u prevodu znaci, da drugi naucnici mogu iskopirati istrazivanje i sami doci do podataka samo za fajzerovu vakcinu. to dalje znaci da se moze videti da li su rezultati te trece faze merodavni ili ne.
    juce sam pricao sa drugarom iz Turske, koji je rekao na primer da je turska vlada objavila efikasnost od 97 posto za kinesku vakcinu. u brazilu i cini mi se jednoj africkoj zemlji taj broj je ispod 60 posto. koliko ja razumem celu stvar, podaci iz studija su upravo zbog toga bitni.
    pozdrav

    1. Da je Fajzerova prosla trecu fazu ona bi dobila odobrenje od FDA jos godinama unazad ali nije. Stoga to je netacno sto ste napisali. Pozovite Fajzerovu kompaniju I telefonska sekretarica ce vam RECI da je vakcina autorizovani za distribuciju u ovom hitnom slucaju ali da jos uvek nije autorizovana kao vakcina iza koje ce oni stati I RECI da je bezopasna.

  10. Normalno je ne samo za vakcine, nego za sve lekove da se ne testiraju na deci, trudnicama, rizičnim grupama. To baš i nije jasno na osnovu teksta, a naročito ne na osnovu naslova.

  11. Ja sam uvek za vakcinu jer su spasile čovečanstvo i zdravstveni sam radnia,ali me interesuje pošto imam 68godina i alergična sam na penicilin i baktr i salicilate trenutno imam šugu dali bih smela da primim vakcinu jer sam sklona alergijama imala sam i trovanja hranom
    Unapred hvala.

    1. Gospodjo draga zar ne vidite da se ovde vise ne radi o normalnim vakcinama?

    1. Primila sam obe kineske vakcine Sutra dan visoka temp trajala po tri dana Tresla sam se ko da me neko prikljucio na struju

  12. Da se preporuci pod obavezno i zivitinjama i biljkama.Da se osiguramo svi?Lupetanja strucnih za nepoverovati a nijedna nije prosla test zavrsne faze.Vazno da de da.Sta a sta je vazno.Kojoj budali nije jasno da nijedna vakcina nema efekta (samo nagadjanja ili puki eksperimenti).Sasa mora se pa mora se zbog mnogih stvari budalastih ili bizniss.Zabole me u biznisu nisam sacuvati me realno nece niti moze nista i niko pa je smesno dalje komentarisati.Jedino mora se.HAOS NEZAMISLIV I TO ONIH KOJI BI BAR TREBALI ZNATI.

Ostavite komentar


Društvo

"Ništa mi ne možete, ja sam Vučićev kum": Uroš Panić priveden i pušten u Budvi, a policija u Srbiji "traga" za njim i bratom 10

„Ništa mi ne možete, ja sam Vučićev kum“: Uroš Panić priveden i pušten u Budvi, a policija u Srbiji „traga“ za njim i bratom

Uroš Panić, sin Petra Panića, nekadašnjeg telohranitelja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, još jednom se našao u žiži javnosti, a ovog puta zbog hapšenja u Budvi prošle nedelje zbog neprijavljenog boravka u tom gradu, dok nadležni u Srbiji i dalje "tragaju" za njim i njegovim bratom zbog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.