Šta su sve funkcioneri svečano otvarali? 1Foto: Fonet/ Beoinfo

Državni funkcioneri aktivno ukazuju na „velike uspehe vlasti“ i van predizborne kampanje, pa su u prethodnih godinu dana vredno otvorili nekoliko semafora, rampi za invalide i drugih značajnih elemenata urbane opreme.

Praksu otvaranja liftova započeo je Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja još 24. aprila 2015. godine. On je tada otišao čak u Apatin kako bi svečano otvorio novi lift u Domu za stare i penzionere. Ministru je pripala „čast“ da preseče crvenu vrpcu na vratima lifta a on je iskoristio priliku da se pohvali „pozamašnim“ ciframa koje su uložene u opremanje doma.

Za otvaranje renovirane ograde oficirskog doma u Novom Sadu, 5. oktobra 2016. godine, bilo je potrebno prisustvo čitave vojne delegacije koju su sačinjavali general, major i kapetan, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a pridružio im se i direktor JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejan Mandić – preduzeće koje je izvodilo ove zahtevne radove.

Nedugo nakon toga, 18. oktobra 2016. na drugom kraju Srbije, u Kraljevu, svečano je proslavljeno i puštanje u rad semafora kod Hale sportova. Ovaj epohalan događaj svojim prisustvom uveličao je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić u društvu direktora javnog preduzeća koje je semafor postavljalo. Radnici su tom prilikom razvukli i produžni kabl kako bi semafor bio uključen u trenutku kada ga kamere fotografišu.

Da je Terzić uvideo važnost semafora za žitelje Kraljeva potvrđuje još jedan ovakav događaj samo nekoliko dana kasnije, 2. decembra 2016. Gradonačelnik Kraljeva na otvaranje drugog semafora došao je sa pojačanjem, predsednikom skupštine tog grada Nenadom Markovićem. Važnost ovog događaja prepoznali su i aktivisti grupe „Lokalni front“ koji su izveli svojevrsni performans ponevši produžni kabl, kako su objasnili ako „ne daj Bože zatreba“.

Kraljevački semafor postao je predmet ismevanja na društvenim mrežama a dobio je i svoj profil na Tviteru pod nazivom „Terzića semafor“.

Praksu svečanog otvaranja važnih komunalnih spomenika, vredno sprovodi i menadžer Beograda Goran Vesić. On je 13. februara ove godine obišao novopostavljenu rampu za invalide na Keju oslobođenja u Zemunu, a tom važnom događaju priključila se Nataša Stanisavljević, v. d. sekretara za socijalnu zaštitu. Tom prilikom on je istakao da je to samo još jedna u nizu rampi ove vrste koju je obišao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari