Šta sve spada u zajedničku imovinu supružnika, a šta ne: Pravni vodič kroz bračnu svojinu

Ostavite komentar


  1. Koliko je ovaj clanak tezak za razumevanje, strasno. Da li je ovo pisano samo za advokate jer nama koji nismo advokati ovo je potpuno neshvatljivo i pisano jezikom koji nije se ne moze razumeti.

  2. Samo zato što sam nasleđenu imovinu iz 15. veka morao zbog ovih neverovatno nesvatlhivih odredbi „nekih zakona“, da sačuvaj me Bože legalizujem, a iz vrmena kada su ovi „oslobodioci“ bili u nekoj drugoj državi, morao sam da u to uključim i bračnog „druga“ (45. godina u braku) ! Ludnica, zar ne?

  3. Davno je Moša Pijade govorio i zahtevao da se u YU zakonima ukinu paragrafi (§) jer imaju dve jednake kukice pa se uvek moze sve tumačiti kako kome odgovara. Ovo je pravi primer toga.

  4. Toliko zbunjujućih fraza,rezona,zavrzlama,da stvarno predlažem,objavite razumljivo,sažeto u kratkoj brošuri.

  5. Posle smrti vanbracnog supruga i dvadesetogodšnjeg bracnog zivota u kome su kupljeni krupni elektricni uredjaji i šporeti na cvrsta goriva kome pripadaju?Ustvari pokretne stvari ima li pravo vanbracna supruga da dobije?

  6. Samo predbračni ugovor. Nema tu ni stida, ni ljutnje. A potom ni glavobolje. A još bolje bez brakova.

  7. Ja samo znam da sam izbačen iz rođene kuće, a da ću do sudnjeg dana plaćati kredit za istu.

  8. Šta se dešava sa imovinom koju zaradi bračni drug posle prestanka poslovne sposobnosti drugog bračnog druga? Dali je i to zajednički stečeno i podleže podeli? Radi se o sticanju kroz investiranje.

  9. Sud pri ostavinskoj raspravi je dužan da utvrdi celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu supružnika, na dan smrti jednog supružnika. Oni to ne rade. Korupcija je po principu – koliko para toliko i muzika – pljačka koja ima neverovatne manipulacije. Šta je sa zajedničkom pokretnom svojinom. Kako se ona dokazuje. Ostavinska rasprava je limitirana da se obavi za 6 meseci. Sudovi u Srbiji to rade ne samo godinam već i decenijama. Ostavinski predmet u Paraćinu П 641/2013 ni dan danas nije rešen. Moj predmet O br.702/18 Osnovni sud u Nišu još nije rešen, itd. itd. Neka gospođa piše i o ovim primerima. Koa novinar može sve to da snimi i dokumentuje.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.