Štab u Nišu: Epidemiološka situacija vanredna, preti da pređe u katastrofalnu 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih korona virusom. U sapštenju objavljenom kasno sinoć rečeno je da je štab odlučio da naredna dva vikenda buvlja pijaca i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab je, kako je navedeno, naložio nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je takođe da Javno komunalno preduzeće „Gorica“ preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica – zabranjeno je okupljanjanje više od pet osoba na otvorenom, obavezno je držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Javno komunalnom preduzeću „Tržnica“ naloženo je poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab apelovao je na građane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Građani su pozvani da se prijave za vakcinaciju, uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na punkt za vakcinaciju.

Dom zdravlja Niš, kako je saopšteno, raspolaže svim vrstama vakcine protiv korona virusa.

Štab je saopštio da je u Nišu do sada vakcinisano 80.000 građana, tako da taj grad vodeći u Srbiji po broju vakcinisanih stanovnika.

Prema podacima Doma zdravlja u toj zdravstvenoj ustanovi je poslednjih dana korona virus laboratorijski potvrđen kod oko 200 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari