Stanković: Medijska scena u Srbiji mnogo gora nego u Hrvatskoj 1Foto: HRT

Većinsko novinarstvo u Srbiji danas jeste najcrnje smeće i kloaka, odnosno bara u kojoj preživljavaju oni koji sišu krv poštenim ljudima, a naravno, to ide uz nečiji blagoslov, blagoslov vlasti, ocenio je novinar i autor emisije „Nedeljom u dva“ na HRT Aleksandar Stanković.

Stanković je u intervju za novogodišnji broj nedeljnika Vreme, ocenio da je medijska scena u Srbiji mnogo gora nego u Hrvatskoj, što govore napadi na Zorana Kesića posle gostovanja u njegovoj emisiji.

Moguće bi problem bilo rešiti ako bi borci za medije u Srbiji inicirali da u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, EU uspostavi jasne i čvrste uslove, rekao je Stanković i naveo primer Hrvatske koja je od 2005. do 2010. godine dobila dosta primedbi na stanje u medijima, a situacija nije bila ni približna ovome u Srbiji.

Da budem sasvim jasan i otvoren: ako Brisel stisne Vučića, mislim da bi se po tom pitanju nešto moglo uraditi i izdejstvovati da se novinarstvo u Srbiji vrati u prihvatljive, etičke okvire.

Niti goropadni Milanović, niti goropadni Vučić nisu spremni ni za kakve ratove, kao ni ljudi u Srbiji i Hrvatskoj i ako Hrvatska i Srbija ne učestvuju, velikog rata neće biti, odgovorio je on, upitan može li biti novog rata u Bosni i Hercegovini.

Toplo se nadam da se to nikada neće desiti. Ozbiljnog konflikta ne može biti, jer ni međunarodnoj zajednici nije u interesu da ovo bude nemirno područje, dodao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari