Stara Pazova: Novinarki Gordani Momčilović Ilić prećeno smrću 1foto Miroslav Dragojević Danas

Novinarki Gordani Momčilović Ilić nepoznata žena danas je dvaput zapretila smrću zbog, kako je novinarka istakla u izjavi za agenciju Betu, teksta o nelegalnom postavljanju montažnog objekta u javnom parku u Staroj Pazovi. Momčilović Ilić je kazala da je bila na ulici kada je nepoznata žena, prethodno naglo zakočivši automobil, „izletela iz kola“ i obratila joj se pretnjom.

„Rekla mi je ako još jednom uzmeš u usta mog brata, ubiću te. On je pošteniji od svih vas koji se borite protiv kontejnera i ja sam za njega spremna da ubijem. Dakle, dva puta je ponovila“, navela je Momčilović Ilić.

Dodala je da je ona sve vreme samo stajala i ćutala, te da je došla sebi od iznenađenja tek kad je žena krenula da odlazi i samo uspela da fotografiše auto i registarsku oznaku, pošto ne poznaje pomenutu osobu.

Nakon incidenta je shvatila da je u pitanju supruga jednog od vlasnika spornog objekta.

Momčilović je nakon incidenta otišla u policiju gde je dala izjavu i tražila da se protiv žene koja joj je pretila podnese krivična prijava, kao i da bude okvalifikovana kao napad na novinara.

U prodavnici dečje odeće kraj koje se dogodio incident postoji kamera koja je zabeležila incident, te je Momčilović Ilić i to napomenula policiji.

U petak pre podne će, kako je dodala, biti saslušana u tužilaštvu.

Nakon odlaska iz policije, dodaje, zvala ju je trudna ćerka i tražila da ih neko preveze od vrtića do kuće jer strahuje za bezbednost svog četvorogodišnjeg deteta.

O incidentu je obavešten i poverenik Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Inđiji, koji će incident prijaviti nadležnim telima za bezbednost novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari