U opštini Golubac i pored smanjenja transfernih sredstava u opštinskoj kasi za 40 odsto od strane Republike Srbije, u ovoj godini realizovano je nekoliko krupnih investicionih projekata u naseljima kao i gradu Golupcu. Ovih dana u pečkom naselju Miljević završeni su radovi na rekonstrukciji zgrade četvororazredne škole, područnog odelenja Osnovne škole Živojin Žika Popović iz Klenja.

-Mi smo ove godine i pored svetske ekonomske krize, u Srbiji i lokalnim samoupravama jer pripadamo grupi najnerazvijenih opština u našoj državi, uspeli da izdvojimo određena sredstva za finansiranje, odnosno za izradu određenih projekata u opštini Golubac. Nadam se da ćemo sve što smo planirali, to i realizovati do kraja ove godine. Iz opštinskog budžeta popravili smo školu i školski stan u Miljeviću koji nisu bili popravljeni još od 1936. godine, kaže dr Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac. Miljević,jedno od naprednih sela u opštini Golubac u poslednjih nekoliko godina,dobrovoljnim radom i ličnim dinaraom meštana kao i pomoći opštine, sve više liči na varošicu u kojoj mladi ostaju da žive i tu stvaraju porodice za razliku od drugih srerdina u ovom kraju, pa i u Srbiji.

-Zahvaljujući opštini Golubac renovirana su Škola i školski zbog čega smo veoma zahvalni sadašnjem rukovodstvu. Imamo i tu sreću što je kod nas u selu natalitet u porastu,omladina ostaje u selu, a u rukovodstvu Mesne zajednice su sve mladi ljudi. Želimo da svi zajedno stvorimo sve uslove za ostanak, rad i bolji život naših meštana, ističe Ivan Nikolić, predsednik MZ Miljević.

U ovoj podunavskoj opštini u toku ove godine sredstvima iz opštinske kase , Evropske unije, Ministartva finansija i nemačke nevladine organizacije GTZ, Nacionalnog investicionog plana i drugih fondova gradilo se i radi na uređenju objekata u oblasti kulture, obrazovanja i sporta kao i na izradi nekoliko značajnih projekata u oblasti turizma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari