"Starim studentima" biće produžen rok za završetak studija za dve godine 1Ilustracija Foto: Stefana Savić

Na zahtev Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Republike Srbije studentima koji su upisali studije po starom programu biće produžen rok za završetak studija za dve godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije po hitnom postupku naći će se Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da se ovo primeni u praksi.

„S obzirom na to da određeni fakulteti nemaju tehničkih mogućnosti da sprovedu ovu meru u potpunosti pozivamo ih da se jave ministarstvu kako bismo ovu situaciju prevazišli“, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete.

Da podsetimo, tzv. „stari“ studenti uputili su otvoreno pismo javnosti i državnim institucijama u kom navode da iako je stari Zakon o univerzitetu prestao da važi, nije prestalo da važi njime stečeno pravo.

Takođe, predstavnici studenata koji su studije upisali pre prelaska na bolonju, zatražili su da ih na razgovor prime predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari