Stefan Milenković donira novčani iznos Februarske nagrade studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu 1Foto: Grad Novi Sad

Violinista Stefan Milenković će donirati novcani iznos od Februarske nagrade koju je dobio ove godine, studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Akademija umetnosti ove godine obeležava 49 godina postojanja i rada, a 24. aprila na proslavi dana Akademije koja počinje od 12 časova u Multimedijalnom centru, Milenković će dekanu prof. Siniši Bokanu uručiti Ugovor o donaciji novčanog iznosa Februarske nagrade.

Novac je namenjen za unapređenje rada studenata Departmana muzičke umetnosti.

U okviru Dana Akademije umetnosti biće upriličen prigodan program na kojem će nastupiti Andrej Balaž, student violine kao i studenti glume na srpskom i mađarskom jeziku.

Kako je odlučeno na svečanoj sednici Skupštine grada krajem januara ove godine, Milenković je dobitnik Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno mu je za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja, koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatnjivosti Grada Novog Sada.

Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari