Stefanović: MUP neće dozvoliti okupljanja u Hrtkovcima 1Foto: EPA/ZOLTAN GEREGELY KELEMEN

Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti organizaciju bilo kakvih okupljanja u Hrtkovcima 6. maja, izjavio je danas ministar Nebojša Stefanović.

Svi politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini, neka tamo na zakonom predviđen način poslanici sučeljavaju svoja mišljenja, to svakako nećemo dozvoliti da se dešava na ulici, rekao je Stefanović novinarima posle primopredaje nemačke donacije graničnoj policiji.

On je rekao da je više političkih organizacija njavilo moguće skupove u Hrtkovcima, ali da „država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana“ i da oni „mogu biti potpuno mirni i spokojni.

Odgovarajući na pitanje o događajima u Skupštini u sredu, Stefanović je negirao tvrdnje lidera radikala Vojislava Šešelja da se „borio sa pet-šest članova obezbeđenja“, koji su pokušali da ga spreče da gazi hrvatsku zastavu, i objasnio da je tamo bio samo jedan pripadnik MUP, a da nikakvog fizičkog sukoba nije bilo.

Nikakav fizički sukob između Šešelja i pripadnika policije nije se dogodio, istakao je Stefanović i objasnio da je Šešelj hrvatsku zastavu skinuo sa postolja i gazio u predvorju ulaza u zgradu Doma Narodne Skupštine, spoljnom delu, koji nije pokriven video kamerama i zbog toga nema snimka.

Sve što se dogodilo kad je policija umešana, mi uvek imamo službene beleške koje se predaju na kasnije postupanje, ali u ovom slučaju nije bilo bilo kakvog fizičkog sukoba, naglasio je on.

Na pitanje šta je MUP do sada uradilo u postupanju u slučaju „Savamala“, Stefanović je odgovorio da je odgovoreno na sva pitanja tužilaštva i da su podnete krivične prijave protiv svih u policiji za koje je tužilaštvo utvrdilo da su imali propuste u radu.

Tužilaštvo dalje nastavlja istragu o svim pojedinostima koje se tiču ovog slučaja, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari