Stefanović na pokaznoj vežbi u Kuli 1Foto: EPA/ZOLTAN GEREGELY KELEMEN

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, u Nastavnom centru „Kula“ sa polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku, pokaznim vežbama više organizacionih jedinica MUP koje su imale za cilj da budućim mladim policajcima približe rad policije.

Polaznici 13. klase Centra imali su priliku da vide kako u praksi izgledaju aktivnosti policije, rekao je Stefanović, jer će i oni za nekoliko meseci početi da rade u policijskim stanicama, a neki od njih će možda biti i deo specijalnih jedinica.

Stefanović je najavio da će u narednim danima obići polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su već raspoređeni u policijske stanice i koji stiču prva radna iskustva.

Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku mogli su da vide pokazne vežbe pripadnika Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd – prikaz rada i obučenosti vodiča službenih pasa, strojevo jahanje Čete konjanika u pokretu i hapšenje osumnjičenog za razbojništvo iz putničkog vozila u pokretu.

Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata izvela je pokaznu vežbu u formaciji „Dijamant“ – odbijanje napada na štićenu ličnost, dok su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice prikazali vežbu neutralisanja terorističke grupe i oslobađanja talaca, saopštio je MUP Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari