Stefanović s delegacijom iz Francuske o saradnji odbrambene industrije 1Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija neguje prijateljske odnose sa Francuskom, koja se svrstava u red naših najznačajnijih ekonomskih partnera, i istakao da je i saradnja u oblasti odbrane intenzivirana u proteklom periodu.

On je, na sastanku sa delegacijom Francuske MEDEF Internešenal, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, ocenio da je ta saradnja posebno razvijena u vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj oblasti, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz saradnju naših vojnih instituta i fabrika odbrambene industrije na zajedničkim projektima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, koji je predvodio delegaciju u kojoj su se nalazili i predstavnici kompanija „Erbas“ i „Tales“, istakao je da je Francuska opredeljena za produbljivanje saradnje sa Srbijom na svim poljima, uključujući i oblast odbrane.

Košar i predstavnici kompanija u okviru MEDEF Internešenal istakli su da Francuska vidi Srbiju kao pouzdanog partnera u oblasti vojnoekonomske saradnje i saglasili su se da bi saradnja naših vojnih industrija predstavljala novi kvalitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari