Stefanović sa rukovodstvom fabrika namenske industrije o novim projektima 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa rukovodstvom fabrika namenske industrije o unapređenju njihovog poslovanja kao i o razvojnim projektima na kojima rade sa Vojskom Srbije i vojnim institutima.

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, na sastanku je najavljeno da će tokom nedelje na vojnom poligonu Pasuljanske livade biti testirano neko od novih sredstava naoružanja i vojne opreme razvijeno u Srbiji.

Stefanović je tokom razgovora ocenio da je subotnja združena taktička vežba „Vatreni štit 2022“ na Pasuljanskim livadama „pokazala da „Srbija ima vrhunski uvežbanu i vrhunski opremljenu vojsku“.

„Naši momci i devojke dejstvovali su sa više od 100 sredstava borbene tehnike, među kojima su brojna proizvod domaće pameti i domaćih fabrika. Nastavljamo i sa opremanjem i sa razvojem sopstvenih sredstava, kao i investiranjem u ljude, kako bi jačali vojsku kao snažan odvraćajući faktor, koji garantuje da će naš narod nastaviti da živi u miru i stabilnosti“, naveo je ministar.

Sastanku su prisustvovali predstavnici fabrika odbrambene industrije „Prvi partizan“ iz Užica, „Milan Blagojević-namenska“ iz Lučana, HK „Krušik“ iz Valjeva i kompanije „Sloboda“ iz Čačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari