Stefanović: U Loznici će biti smešten pun i savremeno opremljen pešadijski bataljon 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas, prilikom obilaska infrastrukturnih radova u kasarni „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici, da će tu biti smešten „pun i savremeno opremljen pešadijski bataljon“.

„Jedna od ideja, ukoliko država donese odluku o vraćanju redovnog služenja vojnog roka, je da jedan deo vojnika koji će služiti vojni rok budu smešteni ovde“, kazao je Stefanović.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da će kasarna u Loznici biti ogledna, kao i kasarna u Pirotu u kojoj se, takođe, izvode radovi.

„Ovde u Loznici hoćemo da pokažemo građanima da na ozbiljan način računamo na ovaj kraj što se vojske tiče. Hoćemo da u ovom kraju, gde vojska ima tradiciju, još razvijamo naše kapacitete i da ono što je nekada bilo, da ono što je nekada država imala u lozničkom i šabačkom kraju ima i sada, odnosno da naši vojni kapaciteti budu maksimalni“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima „olakšane su i procedure prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka“, tako da vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka već u tih šest meseci mogu da konkurišu i odmah potom budu primljeni u radni odnos“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari