Stefanović: VOA u 2021. godini bila pouzdan stub bezbednosno-informativnog sistema Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Vojnoobaveštajna agencija (VOA) ispunila je očekivanja državnog i vojnog rukovodstva i u 2021. godini bila je „pouzdan stub bezbednosno-informativnog sistema Srbije“, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Stefanović je danas prisustvovao analizi rada te agencije za 2021. godinu, a rezultate mu je predstavio direktor VOA, brigadni general Zoran Stojković.

„Godinu za nama obeležila su pandemija i nova dinamika u odnosima između velikih sila o čemu je Agencija pravovremeno i sveobuhvatno izveštavala, što nam je omogućilo da, imajući u vidu vojnu neutralnost naše zemlje, donosimo svrsishodne odluke u skladu sa sopstvenim interesima“, kazao je Stefanović.

Naglasio je da su informacije i analize te Agencije bile značajna podrška Vojsci Srbije u sprovođenju njenih zadataka, naročito kada se radi o mirovnim operacijama.

„Takođe su pomogle da osetimo puls bližeg i daljeg okruženja i sagledamo bitne trendove u oblasti bezbednosti“, rekao je ministar.

Direktor VOA general Stojković uručio je, kako se navodi u saopštenju, Stefanoviću statuu prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Koke Milovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari