Troje direktora Srpske fabrike stakla u Paraćinu uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili firmu za više od milion evra, rekao je juče direktor policije Milorad Veljović.

 – Uhapšeni su doskorašnji direktor Aleksandar Đukić, finansijski i komercijalni direktori Mirjana Đorđević i Jasmina Manić, jer su u periodu od 2007. do 2009. godine izdavali naloge za plaćanje navodnih konsalting usluga prema većem broju inostranih dobavljača sa Kipra, rekao je Veljović. Prema njegovim rečima te usluge nikada nisu izvršene i na taj način su oštetili fabriku stakla i pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od preko milion evra ili 96 miliona dinara.

– Ovo hapšenje je sprovedeno u saradnji sa okružnim tužiocem iz Jagodine. 

Prijave zbog pronevera i utaja

Aleksandrovac, Gornji Milanovac – Aleksandrovačka policija i Poreska policija podnele su krivičnu prijavu protiv direktora i ekonomiste u preduzeću Župljanka iz Aleksandrovca, osumnjičenih za poresku utaju. Radoljub M. (63), direktor i ekonomista Žarko L. (33) izbegli su navodno plaćanje poreza u iznosu od oko 3,7 miliona dinara. Policija u Gornjem Milanovcu odredila je juče zadržavanje od 48 sati Draganu K. (45) sa Rudnika poslovođi u stovarištu Proleter trgovine zbog sumnje da je proneverio sedam miliona dinara. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari