Sto godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Užice (FOTO/VIDEO) 1Obeležavanje jubileja užičkih vatrogasaca/ Foto: N. Kovačević

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Užice obeležilo je sto godina postojanja, a tom prigodom je na Trgu partizana organizovan prigodan  program i prikaz osposobljenosti i veština pripadnika vatrogasno-spasilačkog bataljona u Užicu.

Svečanost je počela defilom kroz centar grada u kome su učestvovale  dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Zlatiborskog okruga, kao i mladi Užičani koji se obučavaju za vatrogasce.

Na užičkom trgu, u prisustvu čelnika grada i drugih gostiju, prikazana je pokazna vežba, zajedno sa profesionalnim jedinicama Odeljenja za vanredne situacije i volonterima Crvenog krsta iz Užica.

Među gostima su bili predstavinici vatrogasnih društava iz Kraljeva, Kragujevca, predstavnici Humanitarnog centra iz Niša, Vatrogasnog saveza Srbije, vatrogasnih društava iz Slovenije i drugi.

U Narodnom pozorištu je usledila svečana akademija i nastup Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

U holu te ustanove je priređena izložba o istoriji Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koja fotografijama i dokumentima podseća na ljude i događaje koji su obeležili rad tog Društva.

Povodom vrednog jubileja, štampana je i monografija „Vek protiv vatre“.

Na užičkom trgu su bili i užički predškolci i osnovci, koji su se dobro zabavili, družili se i fotografisali sa vatrogascima-spasiocima, koji su za njih, na kraju,  priredili pena-parti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari