Stojanka i Martin najbrži u potezanju krigle na Danima piva u Zrenjaninu 1Foto: M.P./Danas

Stojanka Trivunov iz Melenaca i Martin Kajtazi iz Bačke Palanke najbrže su ispili kriglu piva na takmičenju u brzom ispijanju piva u Zrenjaninu, gde je od 9. do 14. avgusta održana manifestacija 37. Dani piva.

Brzo ispijanje piva zapravo je među retkim, preostalim, sadržajima manifestacije koji datiraju od njenog osnivanja, a vezana je za pivarstvo u Zrenjaninu.

Takmičenje se održalo na Žitnom trgu, među pivarskim štandovima gde su različiti proizvođači jer Zrenjaninske industrije piva odavno nema, a ni stara pivnica nije više zanimljiva kao mizascen ovog događaja.

Ako se pitate koje pivo je onda točeno takmičarima, odgovor je – pivo iz Apatinske pivare.

U finale se plasiralo po troje takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji sa najboljim rezultatima. U ženskoj konkurenciji treće mesto je osvojila Snežana Čakarević iz Zrenjania,  sa prolaznim vremenom 6, 53 sekundi.

Drugo mesto osvojila je Marika Agić iz Zrenjania, sa vremenom od 5, 46 sekundi, a prvu nagradu je osvojila Stojanka Trivunović, Melenci, koja je kriglu iskapila za 4, 91 sekunde.

Takmičarke su ispijale krigle od 0,5 litara Jelen piva, saopštili su organizatori iz Turističke organizacije Zrenjanina.

U finalu, muškarci su ispijali litar piva, a treće mesto osvojio je Oliver Čilag iz Zrenjanina, sa prolaznim vremenom od 8, 69 sekundi, drugo mesto osvojio je Nikola Kišprdilov, takođe, Zrenjaninac, sa prolaznim vremenom od 8, 22 sekundi.

Prvo mesto pripalo je Kajtazi Martinu iz Bačke Palanke, koji godinama ovde pobeđuje, sa prolaznim vremenom ispijanja 4, 91 sekunde.

Novčane nagrade obezbedio je grad Zrenjanin, a nagrade je pobednicima uručio direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari