Stojanović: Zagušeni smo istorijom, živimo u prošlosti

Udruženje Krokodil pokrenulo projekat “Histoire pour la Liberté”

Ostavite komentar


  1. Evo primer od juče: Ministarka kulture: „Пре тачно 80 год у бомбардовању Бг Народна библиотека Србије била је једна од првих мета нацистичких авиона.“ Dragomir Olujić Oluja:
    1) bombardovanje NBS nije bilo planirano, 2) NBS nije ni gađana ni pogođena 6. aprila, 3) NBS je 7. aprila zapalio jedan od čuvara zgrade, folksdojčer, kasnije SS-ovac, a 4) za knjige spremne za evakuaciju Patrijaršija nije dala prostor a vojska kamione za transport, pa su izgorele… i 5) sve ovo ima u arhivama i u literaturi…

    1. @natalija

      A komentator Dragomir Olujic Oluja je kao krediblni izvor informacija u vezi II svetskog rata? Da nije mozda licno bio prisutan?

    1. spinovanje. Srbija na veštačkim plućima, veštačkom srcu, štakama, zemlja koja nikada nije bila u stanju da puni godišnji budzet (ako znaš šta je to? Uvek je falilo pola novca, ide vlast na zapad i zajmi pare) takva zemlja apsolutno svaki dan (365 dan u godini) u medijima ima neko „događaj iz istorije ratova“ svaki dan neka kandila, parastosi, litije, slave se pobede ili se prave komemoracije žrtvama i porazima…pa gde je tu budućnost? Valjda kad si „na aparatima“ ptvo treba da staneš na svoje noge „preživiš, stvoriš privredu, koja će da puni budzet….pa posle može i istorija (svaki dan)…..

  2. Kosovski mit je uništio čitav srpski narod.Slobodan Milošević je najveće zlo koje se desilo tom narodu.Da li nam je trebao Gazimestan?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.