Stranka slobode i pravde traži odgovornost čelnika Užica za štetu na dečjem bazenu 1Dečji bazen u Užicu/ Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde je zatražio ličnu odgovornost čelnika lokalne vlasti i rukovodilaca JP Užice razvoj za štetu na dečjem bazenu na gradskoj plaži čije dno je popucalo, pred sam kraj rekonstrukcije tog objekta.

„Građani Užica žele da znaju zašto se doplaćuju radovi, zašto ovoliko kasne, zašto su čelnici Grada i JP Užice razvoj, koji su zaduženi za nadzor tog projekta, dozvolili da se radovi loše obavljaju sa lošim materijalima i da bazen puca, iako je kompletna rekonstrukcija daleko od završetka“, saopštio je odbor SSP.

Rekonstrukcija, koja planirana da se obavi u dve faze, počela je krajem avgusta prošle godine, trebalo je da se završi do početka ovogodišnje kupališne sezone, a radovi će, umesto prvobitnog iznosa od 33 miliona, koštati 38,5 miliona  dinara.

„Rekonstrukcija je ušla u drugu godinu i kraj “zidanja” tog užičkog Skadra na Bojani se ne nazire“, navode u SSP-u.

Situacija se, dodaju, „dodatno komplikuje novim problemima oko bazena nakon prošlonedeljnih obilnih padavina, niskih temperatura i ispuštanja akumulacije, koja se nalazi pored mesta izvođenja radova, jer su popucale tek postavljene pločice skoro celom dužinom bazena“.

„Sada smo ponovo na početku radova, koji su trajali čitavo leto“, navode u užičkom odboru SSP-a.

Podsećaju na to da je u pitanju rekonstrukcija manjeg bazena i ocenjuju da to „nije tako zahtevan projekat“.

„Građani s pravom traže odgovore i ne veruju u uspeh budućih, većih infrastrukturnih projekata, poput tunela ispod Kadinjače, obilaznice oko grada i dugih, jer ovakavi primeri i propusti dovode u pitanje sposobnost i stručnost čelnika grada i rukovodilaca javnih preduzeća“, poručuju iz užičkog SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari