Student Karanović podneo prijavu protiv napadača koji su provocirali njegovu rođaku 1Stefan Karanović Foto: Youtube/Screenshot

Student Stefan Karanović iz Čelareva podneo je krivičnu prijavu tužilaštvu u Bačkoj Palanci zbog toga što je grupa muškaraca provocirala blisku članicu njegove porodice, a medju njima bile su i osobe koje su optužene za raniji fizički napad na njega.

„Ona je izvrgavana glasnim provokacijama na javnom mestu, nakon čega je rekla da je uplašena i da više ne želi da izlazi nigde u Čelarevo nakon tog dogadjaja. Svi u kući smo uplašeni za svoju bezbenost, uznemireni i teško uvređeni“, naveo je Karanović u krivičnoj prijavi koju je poslao i medijima.

Karanović je podsetio da je u postupku u kojem je svedok-oštećeni, rešenjem Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, Petru Galonji koji je optužen za napad na njega određena mera zabrane prilaska.

Javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci podiglo je nedavno optužni predlog protiv Petra Galonje iz mesta Čelarevo zbog napada na studenta Stefana Karanovića, koji je javnosti poznat jer je dobio brojne sporove protiv novosadskog Pravnog fakulteta.

Petar Galonja zvani Pepa optužen je za napad na Stefana Karanovića i javno tužilaštvo traži godinu dana zatvora za optuženog.

Karanović je u februaru ove godine bio fizički napadnut, što je ocenio kao „pokušaj likvidacije“.

Njega su, dok je bio na džogingu, napala trojica muškaraca, udarili ga štapom u glavu i napravili mu rasekotinu. Oni su nakon toga bili privedeni.

Novosadski Pravni fakultet ukinuo je u martu ove godine suspenziju Karanoviću, nakon četiri godine.

Fakultet ga je suspendovao uz tvrdnje da je narušavao ugled te institucije tako što je u medijima objavljivao da se na Pravnom fakultetu u Novom Sadu dešavaju kriminalne aktivnosti, što je student negirao.

Upravni sud je oborio četiri rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojima je Karanović disciplinski kažnjen.

Karanović je ranije odbacio mogućnost nagodbe sa upravom tog fakulteta, koju mu je ponudio bivši dekan Branislav Ristivojević i optužio ga da ga „ucenjuje“, da se postavlja „iznad suda“ i da ne poštuje zakon.

Karanović je ove godine upisao Pravni fakultet u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari