Studentski front hoće himnu „Hej Sloveni“ umesto „Bože pravde“

Ostavite komentar


  1. Podržavam inicijativu Studentskog fronta da umesto himne Bože pravde , himna Srbije bude Hej Sloveni. Razlozi za promenu navedeni u inicijativi su , sasvim, na mestu. Kojem se mi to Bogu pravde obraćamo u toj svečanoj pesmi? Sadašnja himna je još jedan duboki iskorak u tminu srednjovekovlja.

  2. Pa ja kolko znam ne žive samo slovenski narodi u Srbiji tako da i ta himna nije prihvatljiva

  3. Hej Sloveni,najbolja himna na svetu! Podrška studentima! PS da ima pravde sadašnji političari bi bili u KPD!

  4. To je najlepša himna stajalo je mirno i pevalo 20000 Jugoslovena
    SMRT fašizmu sloboda narodu

  5. Jel vi gospodo neznate sta je himna. To je drzavna i taj ko zivi u toj drzavi mora da se povinuje tome. Sta sad treba da se radi , da za svakog studenta bude druga himna koju on izabere !? Mnogo ste bezobrazni. Svuda u svetu se sviraju zvanicne himne i svako mora da je postuje, hteo ili ne. Mnogo ste se osilili, „gospodo studenti“ ! A poslusajte zapadnodrzavne himne pa cete cuti u koliko njih se spominje BOG. Ako ne verujete to je vas problem.

  6. Slobodane Dukiću, čemu vraćanje u prošlost, „bratstvo-jedinstvo“ i petokraku, pod kojom je Srbija najgore prošla od svih ex-Yu republika? „Bože pravde“ je zvanična himna i iz tog razloga treba da „otvori“ novu školsku studentsku godinu.

  7. U SRBIJI JE NACIONALNA HIMNA ,,BOZE ,PRAVDE,,.
    KO NECE OVU HIMNU I ZASTAVU NEK IDE ,NIKO MU NE BRANI ,PA NEKA STUDIRA I RADI U INOSTRANSTVU.
    2. KOLIKO IMA TA GRUPICA ,,studentski front,,CLANOVA. PA I DA SU SVI JEDNOGLASNO ZA OVAJ PREDLOG NE BI IH MOGLI SKUPITI VISE ID 2O.
    ZA ONE GLUPAKE KOJI SE PITAJU KOM SE TO BOGOM PRAVDE OBRACAMO. NE OBRACAMO SE SOMINO MI BOGU PRAVDE ,VEC OD BOGA MOLIMO PRAVDU.,,BOZE,PRAVDE,,.

  8. Podrška Studentskom frontu. Hej Sloveni nas je sve objedinjavala, a ova nas rastavlja. Vreme je da izadjemo iz tog nacionalističkog mraka i zakoracimo ka boljoj budućnosti.

  9. Bravo studenti. VREME JE DA SE MNOGA RUGLA UKLONE, KAKO SE OVA ZEMLJA NE BI VISE BRUKALA..

  10. Mozda nisu svi vernici, ali velika vecina jeste. Mozda nisu svi Srbi ali većina jeste. Ali veoma mala manjina su komunisti ili ex yu nostalgija među studentima. Ovi sto podrzacaju su uveliko u 6 ili 7 deceniji života. Davno prošlo vreme…

  11. Sadašnja hima je nametnuta od nacinolista kajav je bio Vuk Drašković kao njen najveći zagovornik. Ne verujem u boga i ta me himna ne motiviše.
    Doći će vreme da se nekad i o tome povede rssprava.

  12. Ja se svakog dana *oduševim raznim glupostima koje neke grupice lansiraju.
    Studentski front ??? Šta je to?

Ostavite komentar


Društvo

Preventivni pregledi za otkrivanje raka kože 20. maja 8

Preventivni pregledi za otkrivanje raka kože 20. maja

Kampanja Euromelanom, u cilju podizanja svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka kože, naročito melanoma, organiyuje kampanju preventivnih pregleda dermatologa u većem broju gradova i ustanova u Srbiji: u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vršcu, Kragujevcu, Zemunu, Zrenjaninu, Kikindi, Zaječaru, Kuli, Sremskoj Mitrovici i Kosovskoj Mitrovici.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.