Ivan Ninić foto medija centarFoto: NMedija centar

Dimitrije Popovski, dvadesetjednogodišnji student koji je uhapšen nakon protesta ispred skupštine grada, sinoć oko tri sata izašao je iz pritvora, rekao je njegov advokat Ivan Ninić u jutarnjem programu „Probudi se“ na televiziji Nova.

„Doneto je rešenje od strane Višeg suda kojim se usvaja predlog, ali ne onaj predlog koje je dalo Tužilaštvo, a to je klasičan pritvor. On će biti u kućnom pritvoru bez elektronskog nadzora u narednih 30 dana i biće mu omogućen odlazak na fakultet. Njemu se stavljaju na teret dva krivična dela kao i drugima. Nasilničko ponašanje na javnim skupovima i sportskim priredbama i nasilno pozivanje na rušenje ustavnog poretka. Naravno, smatramo da nijedno delo ovde ne egzistira, možemo da govorimo eventualno o nekom prekršaju za koje je propisana novčana kazna od 5.000 dinara“, ističe Ninić.

On je podsetio na nerede od pre dve godine koje su navijači huligani priredili u Beton hali.

„U jednom danu je osuđeno 38 ljudi novčanim kaznama koje su iznosile od 5.000 do 30.000 dinara, što pokazuje dvostruke aršine i rada srpskog pravosuđa kada su u pitanju navijači huligani bliski vlastima i kada je u pitanju običan goloruki narod na ulici“, podvlači advokat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari