U toku anketiranje putnika i domaćinstava u cilju izrade Studije za unapređenje javnog prevoza u Subotici 1Foto: J. Patarčić/Danas

U toku je izrada Studije za unapređenje sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza u Subotici, čiji je cilj reinženjering strukture i funkcionisanja sistema javnog prevoza putnika, usaglašavanje sa realnim transportnim potrebama i zahtevima korisnika sistema, kao i podizanje nivoa kvaliteta transportne usluge.

U cilju dobijanja podataka neophodnih za analizu sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika u Subotici, planirano je anketiranje i brojanje putnika na stajalištima i u vozilima javnog prevoza.

Istraživanje na terenu, u vozilima i na stajalištima, obavljaće se u periodu od 20. do 26. marta, u periodu od 6 do 22 časa.

Istraživanje će obavljati oko 50 učenika i studenata iz Subotice, koji će biti obeleženi bedžom i imaće ovlašćenje za rad overeno od strane načelnika Gradske uprave grada Subotice, kao i radni nalog overen od strane Saobraćajnog fakulteta – Univerziteta u Beogradu i PTC – Public Transport Consult doo, organizatora koji sprovode istraživanje.

Takođe, u toku je i anketa domaćinstava koja će se završiti u naredne dve nedelje, odnosno do kraja marta.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj se zahvaljuju svim građanima koji uzmu učešće u ovim istraživanjima, jer je njihovo mišljenje od izuzetnog značaja za unapređenje sistema javnog prevoza putnika u Subotici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari