Subotica: Dan mladih i skup Jugoslovena u parku Mini Jugoslavije 1Foto: Fejsbuk stranica Mini Jugoslavija - Yugoland

Udruženje “4. Mini Jugoslavija” obeležiće u petak sadržajnim programom Dan mladih, dok će u subotu organizovati tradicionalni skup Jugoslovena svih republika.

U sklopu obeležavanja Dana mladih u parku Mini Jugoslavije biće organizovana sportska takmičenja, edukativne radionice i žurka za mlade.

Posetioce očekuju turnir u odbojci na pesku, humanitarno takmičenje u sklekovima, “Igre bez granica” na vodenom toboganu sa brda Triglav, oslikavanje eko murala, te podela nalepnica sa porukama unapređenja energetske efikasnosti i održivog prevoza.

Dnevni program počinje u 17 časova i ulaz je besplatan, dok večernja žurka na kojoj će DJ Mario puštati zabavnu domaću, stranu i elektronsku muziku počinje u 21 čas, a ulaznica iznosi 200 dinara.

U kompleks parka Mini Jugoslavije je dozvoljeno uneti sopstveno piće i kućne ljubimce.

Udruženje će u subotu, zajedno sa Udruženjem građana svih republika bivše Jugoslavije, organizovati od 10 časova tradicionalni skup Jugoslovena u avgustu.

Na sastanku će biti izabrani predstavnici za sve republike koji će raditi na očuvanju ideje bratstva i jedinstva.

Takođe, biće reči i o predstojećem popisu i značaju borbe za ozvaničenje jugoslovenske nacionalne manjine u Srbiji.

Učešće su potvrdili istaknuti članovi jugoslovenske zajednice, među kojima su Blaško Gabrić, Jožef Ajzelt, Zdravko Tomašković, Radomir Mandić, Mikloš Nađ Olajoš, Enver Crnić, Ivan Matijević, Amir Reko, Vladimir Kosovac, Nada Spasić, Radenko Bogdanović i drugi predstavnici organizacija i udruženja.

Za sve prisutne pripremaće se osveženje i ručak – juneći gulaš uz pratnju muzike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari