Subotica: Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje 1Foto: J. Patarčić/Danas

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Subotica raspisali su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Subvencije su namenjene nezaposlenima koji se nalaze na evidenciji subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Dodeljuju se u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvare pravo na subvenciju u obavezi su da obavljaju registrovanu delatnost na teritoriji grada Subotice i izmiruju doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može da se ostvari i udruživanjem više nezaposlenih, odnosno osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

Ukoliko se više nezaposlenih udruži, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Zahtev sa biznis planom i neophodnom dokumentacijom podnosi se u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje neposredno, poštom ili elektronskim putem, na propisanom obrascu koji se može dobiti u filijali ili preuzeti sa sajta Nacionalne službe i Grada Subotice.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. avgusta. Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti u subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, pozivom na broj telefona 024/644-626, kao i na sajtu Nacionalne službe i Grada Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari