Subotica: Raspisan konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova za nezaposlene 1Foto: J. Patarčić/Danas

Javni radovi su mera aktivne politike za zapošljavanje koju organizuje Grad Subotica u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Filijala Subotica na kojima se angažuju nezaposlena lica.

Konkurs je otvoren do 24. marta, a pravo učešća imaju izvođači javnih radova sa teritorije grada Subotice i to javno komunalna preduzeća, ustanove socijalne zaštite, udruženja građana koja su registrovana za oblasti u kojima se realizuju javni radovi i pravna lica nad kojima Republika Srbija, odnosno lokalna vlast ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više od 50 odsto kapitala ili više od 50 odsto glasova u organima upravljanja, druga pravna lica u kojima sredstva čine više od 50 odsto ukupnih prihoda ostvarenih u prethodnoj godini.

Poslodavac može da organizuje sprovođenje javnih radova ukoliko uključi nezaposlene koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica iz kategorije lica koja posao traže duže od 12 meseci, radno sposobnih korisnika novčane socijalne pomoći, mladih do 30 godina i starijih od 50 godina, Roma i osoba sa invaliditetom.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Prijava za sprovođenje javnih radova podnosi se u dva primerka organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica neposredno, poštom ili elektronskim putem, na propisanom obrascu koji se može dobiti u organizacionoj jedinici Nacionalne službe Filijala Subotica ili preuzeti na njihovom sajtu, kao i sajtu Grada Subotice.

Detaljnije informacije o javnom konkursu mogu se dobiti u organizacionoj jedinici Nacionalne službe Filijala Subotica pozivom na broj telefona 024/644-627, kao i na prethodno navedenim sajtovima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari