Subotičani policiji predali dve automatske i dve vojničke puške, 15 pištolja i jednu ručnu bombu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Načelnik subotičke policije Borivoj Mucalj izjavio je danas da su Subotičani u prethodna tri dana predali dve automatske puške, dve vojničke puške i jednu minsko eksplozivnu napravu (defanzivna ručna bomba), koja je izuzeta sa lica mesta.

Načelnik policije je za TV Subotica izjavio i da su građani do sada predali i oko 15 legalnih pištolja, kojih su se odrekli u korist države.

On je skrenuo pažnju građanima da ukoliko imaju bilo kakvu minsko eksplozivnu napravu bilo koje vrste u kući ili u neposrednoj blizini kuće da ih ne donose sami već da pozovu nadležne organe.

„Policija će sa stručnim timom koji je specijalno obučen za rukovanje, neutralisanje i izuzimanje takvih naprava da dođe na lice mesta i da na bezbedan način izuzme i skladišti ove naprave u uslovima koji su adekvatni za to“, upozorio je Mucalj.

On je istakao da je u narednom periodu najavljena i pojačana kontrola držanja oružja u Srbiji.

„Akcija predaje ilegalnog oružja ne podrazumeva mogućnost legalizacije i registracije bilo kojeg oružja“, kazao Mucalj.

Vlada Srbije je nakon masovnog ubistva koje se dogodilo u školi u Beogradu, i u okolini Mladenovca i Smedereva pozvala građane da predaju nelegalno oružje bez posledica.

Akcija predaje nelegalnog oružja počela je u ponedeljak, 8. maja i trajaće do 8. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari