Sud nije potvrdio optužnicu protiv direktora Gerontološkog centra 1Foto: Pixabay/Qimono

Viši sud u Nišu drugi put nije potvrdio optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (48) koji se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi, već ju je vratio tužiocu na izmenu i dopunu, potvrđeno je Danasu u Višem sudu.

Optužni akt protiv Stevanovića podignut je još 7. oktobra prošle godine zbog toga što Stevanović, kako je navedeno, nije preduzeo mere za sprečavanje širenja zaraze kovid 19, zbog čega je preminuo 51 korisnik.

Njegovi branioci su odgovorili na optužni akt i predložili da ga Viši sud vrati VJT na dopunu istrage, što je sud u novembru prošle godine i učinio, ocenjujući da je u tom krivičnom predmetu potrebno razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužbe.

Više javno tužilaštvo je skoro osam meseci radilo na dopuni istrage, te nedavno podnelo dopunjeni optužni akt, ali ga Viši sud po drugi put nije potvrdio. Prema nezvaničnim informacijama, sud je našao da „nije utvrđena uzročno posledična veza između Stevanovićevog propuštanja da preduzme neke radnje i krivičnog dela za koje se tereti“, zbog čega će VJT morati još jednom da dopuni optužni akt.

Za krivično delo za koje se Stevanović tereti zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora. On je uhapšen 13. aprila prošle godine, nakon informacija da je u Gerontološkom centru, prema tadašnjim podacima, kovidom 19 zaražen 135 korisnik i četvoro zaposlenih, a 51 korisnik preminuo. Iz pritvora je pušten 4. januara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari