Suđenje bivšem direktoru "Toplifikacije" 1Zoran Repedžić

U Višem sudu u Požarevcu vodi se postupak protiv Zorana Repedžića (46), bivšeg direktora JP „Toplifikacija“, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Za ovo krivično delo, za koje sudi sudija Zoran Janković, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina zatvora. Nakon što je optužnica, koju zastupa zamenik višeg tužioca Slobodan Kovačević, stupila na pravnu snagu, održano je pripremno ročište, kojem je optuženi prisustvovao.

Međutim, na nekoliko narednih ročišta, Repedžić se nije pojavio, pa je zatraženo da policija dostavi izveštaj o njegovoj dostupnosti. Ukoliko se on ne pojavi do 13. jula, kada je zakazan glavni pretres, za njim će biti raspisana poternica. Pošto bude priveden, odrediće mu se pritvor, kako bi se obezbedilo njegovo prisustvo na sudu. Repedžić je uhapšen u avguustu 2014. godine, zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu sužbenog položaja i zloupotrebu u vezi sa javnim nabavkama u “Toplifikaciji”. Tada je saopšteno da je jednom novosadskom preduzeću omogućio protivpravnu korist od 3,6 miliona dinara preko poslova montaže predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, bez učešća na tenderu. Takođe, saopšteno je i da je, suprotno odluci Nadzornog odbora JP“Tpolifikacija“, angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore, a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.

Inače, bivši direktor „Toplifikacije“, Zoran Repedžić na to mesto došao je kao kadar SNS-a, koji je bio predsednik Mesnog i član Gradskog odbora te stranke u Požarevcu. Tada je, povodom Repedžićevog hapšenja koje je potreslo požarevačku javnost, u to vreme predsednik gradske Skupština, a sada aktuelni gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović izjavio da podržava to hapšenje, koje pokazuje da nema nedodirljivih, bez obzira iz koje je stranke i na koju se funkciju nalazi, i da u borbi protiv korupcije nema kompromisa, jer svako ko se ogrešio o zakon snosiće adekvatne posledice.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari