Suđenje za ubistvo u Sjenici biće u Novom Pazaru 1S. N.

E. L, iz Sjenice, okrivljenom da je ubio E. H, iz istog grada, ipak će biti suđeno u Višem sudu u Novom Pazaru.

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev novopazarskog Višeg suda da se proglasi nenadležnim za suđenje u tom slučaju. Više javno tužilaštvo, u ovom gradu, tereti E. L. za teško ubistvo, nakon kojeg je pobegao u nepoznatom pravcu.

Optužnicom je obuhvaćen i R. Đ. (37), takođe iz Sjenice, koji je okrivljenom pomogao da ilegalno pređe granicu između Srbije i Crne Gore. Za okrivljenim je raspisana međunarodna poternica, a u oktobru, prošle godine, doneta je odluka da mu se sudi u odsustvu.

Svakog meseca, od tada, zakazivano je pripremno ročište i još nijednom nije održano. Posle odluke Vrhovnog kasacionog suda, postupajući sudija je novo pripremno ročište zakazao za 5. jul.

Ubistvo se dogodilo u avgustu 2021. godine, u centru Sjenice.

Okrivljeni je u E. H. ispalio četiri metka i teško ga ranio. Nekoliko dana kasnije E. H. podlegao povredama u kragujevačkom Kliničko-bolničkom centru. Ubijeni je bio član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i osnivač „Sjeničkih novina“ na Facebook stranici, na kojoj su objavljivani tekstovi o nezakonitim radnjama u sjeničkoj opštini.

Spekuliše se da je takvo pisanje bio razlog za ubistvo, jer su i ubica i ubijeni, bili iz suprostavljenih političkih opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari