Sudsko veće ukinulo pritvor četvorici okrivljenih: Belivuk slao poljupce, došlo do komešanja sa policijom 1Veljko Belivuk photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Na današenjem suđenju klanu Veljka Belivuka sudsko veće je donelo odluku da ukine pritvor Borisu Karapandžiću, Milošu Lukiću Selaku, Vladu Georgievu i Filipu Ivanovskom.

Za ostale okrivljene predlog za ukidanje pritvora je odbijen kao neosnovan.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić se pre pauze izjasnio da je saglasan sa takvim zahtevom samo u slučaju optuženog Borisa Karapanžića.

Neposredno pre početka drugog dela današnjeg suđenja, konsultacije sa advokatom zatražili su Dalibor Katančević i Marko Miljković koji se sa svojim advokatom pozdravio vrlo prisno.

Miljković je tokom drugog dela bio vidno raspoložen i nasmejan, dok je Veljko Belivuk neobavezno ćaskao sa pojedinim stražarima.

Tokom izricanja odluke, reakciju optuženih najviše je izazvalo ukidanje pritvora Filipu Ivanovskom koje je propraćeno aplauzom i uzvicima, najpre Marka Miljkovića.

Nakon što je završeno izricanje, Veljko Belivuk je slao poljupce u pravcu drugog kraja sale gde su optuženi bili smešteni, što je bilo propraćeno i komešanjem sa zatvorskom stražom.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 7. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari