Sukob Bojane Novaković i Biljane Srbljanović na društvenim mrežama: „Ne širi lažnu propagandu“

Ostavite komentar


  1. To ,kako su neki postali pisci ali i akademski gradjani u ovom vremenu svakako će odrediti istorija,ali dok se to ne desi neki drugačiji svet mora da se bori sa posledicama njihovog pisanja i delovanja!

  2. Meni je Biljana generalno simpaticna i mnogi njeni stavovi su mi ok, ali jasno je kao dan da ona ozbiljno flertuje sa ovom vlascu, i to je tako. Sa druge strane, iako meni nije blizak taj domacinski fazon i mislim da dorucak ispred Skupstine nista nece postici, Bojana mi deluje kao da je cistog srca u svemu tome.

  3. Šta fali kajmaku i radži?! Naša nacionalna blaga… Šalu na stranu, Bojani i ostalima iz kampa, puna podrška!

  4. Pa Biljana je u ekipi Ane Brnabic za umetnost ili tako nešto. Ona brani tu ekipu na vlasti

  5. Sta da njom komentarisete Mislim na biljanu kada ona moze sa av da bude u istoj emisiji

  6. Ko ono beše Srbljanovićka, ah, da da samozvana spisateljica koja se kobojagi svađa sa AV-om. Bravo Bojana i puna podrška

  7. Biljana, jenjaš i kuvaš se kao i svi iz ove bedne Vlade. Džaba ti sve kad si ulizica. Nisi ni fer a ni duše nemaš. Folirantkinja.

  8. Biografija Biljane Srbljanović nam je poznata.
    Gde ima love,evo i nje.Prvo ultranacionalista,pa liberal,pa SNS saradnik.
    Molim anketu po Srbiji ko je čitao njena pisanija.

  9. Mogu podržati bezrezervno svaki ekološki protest, dok je u pitanju samo ekologija. Ali, ako ekološko udruženje hoće na političku scenu (a hoće), na izbore i u vlast, onda su dužni da kažu svoj program. Sve dok to ne učine za mene su isto što i Beli Preletačević. Ako su indicije o antivakserizmu, Mladiću „heroju“ i „srcu Srbije“ tačne, onda se radi o desno orijentisanoj grupaciji, pa je i reakcija Biljane S. razumljiva.

  10. Bravo Bojana! Najvaznije je da ne postanemo rudarska kolonija i da nam uz blagoslov ne prekopaju celu drzavu. A sto se tice jela, pa evo sta donosi zemlja koju hoce da oretvore u deponiju – kavu fantasticnu hranu cihi bi izviz, ako bi se Vkada potrudila oko toga, donosio ogromne novce. Pljuvatori, stidite se.

  11. Biljana je osoba da vise lica, ima ono koje se poklapa da licnom interesom..BOJANA BRAVO…

  12. Nadam se da ce sa scene odlaskom naprednjaka nestati i Biljana. Pokvarice mi se daljinski zbog nje i slicnih likova, stalno pritiskam dugmice da ne bih slusao njihove gluposti.

  13. Ne mogu vam opisati kakva je Bojana heroina. Žena borac, žena lav. Teško je danas sresti nekog ko zrači toliko pozitivnom energijom. Ovu drugu nema smisla ni komentarisati.

  14. @PFC: Ako mislis na Bojanu, glumila je u bar 5-6 holivudskih filmova, a zivela je u Australiji i glumila i tamo.

  15. Moglo bi se rreći da su obe uparavu. Biljana nastupa više žučno i verovatno je u pravu da većina njih ( dugogodišnje iskustvo i praksa u Srbiji ), dakle većina njih se kasnije udomi na državnu platu, neki i u skupštini. Neka me neko demantuje nekim argumentom.

  16. Dopada mi se ovaj poziv na „ferku“: „Spusti oružje (telefon), tetka, pa dođi da vidimo ko može više kajmaka pojesti.“
    I, evo, da se javim kao osoba koja je čitala i dela Biljane Srbljanović. Čudno je to kako se od miljenika jednog dela naroda, putem scenarija za seriju „Otvorena vrata“, možete lako naći na udaru, zbog pisanja. Pisala je korektne, pomalo „popaljive“ eseje. Šteta bi bilo zaboraviti na to da je uloga umetnika i intelektualca da ostane u gladovanju i stradanju, zar ne? Da ostane verna jednom sistemu vrednosti, kao što je to Srđan Dragojević oduvek bio, zar ne? Da ne pomešamo malo pravo na iskazivanje svog mišljenja sa demokratijom… Ili sa diktaturom… Ili to naše mišljenje nikada i nije bilo lišeno uticaja tuđih…
    Kao književnici, dopušteno joj je da kaže šta hoće, kroz usta svojih likova. Ali, i književnik može biti sopstvena kreacija. Isto tako, može postati i tuđa. Nije bitno, dok je dobro. Trenutno nije. Ali, može da bude. Ili neće biti.
    Svejedno je, žena je dobila svojevremeno nagradu koja nosi naziv po Kašikoviću i nije znala o kome se radi. Ni to nije bitno, ako je za čitanke. I nije, jer su se u čitankama našli naši savremenici sa kudikamo više putera na glavi. Podrška za obe. I za kajmak, ponajviše.

  17. Zanimljivi su za proučavanje ovi ljudi koji do patoloških granica ne podnose ništa što ima veze sa njihovim nacionalnim identitetom…
    Uzgred, Srbljanovicka ima retoriku nekog ko samo želi da bude filosofski nastrojen.

  18. Da li je uopšte neko razumeo šta je Biljana rekla? Bojana se nije jasno referisala, već je naglasak na istoj populističkoj fori koja joj je zapravo spočitana. Bojani se može oprostiti, zaboravila je jezik, ali mi ostali, da lismo razumeli?

  19. Ozna sve dozna pa i ponesto nadje kod nekoga pa mu pruzi sansu da se iskupi za gresku

  20. Izvinjavamo se Biljani što je imala težak život, pa zauzvrat želi i nama da ga plasira.

  21. Srbljanovićka opasno koketira sa vlašću kad treba, čak i ne krije i za razliku od poštenih ne plaši se uopšte, a u zemlji kao što je naša to znači samo jedno…. Podrška za Bojanu i čuvare.

  22. Hajde vec jednom da raskrstimo sa ovom Biljanom pametnicom. Ni to ime ne zasluzuje. A sta je starije, koka ili radza? Stvar afiniteta. Vrni se Biljo malo sa francuskih dvorova, nije ovo Loara ovo je Jadar. Mozda bi te Cane i Ceda razumeli bolje. Ne može to sto pricas Biljo, ne može za inat…

  23. E neka joj je rekla! Samo nesto pametuje. Neka govori u javnosti tako da je ceo svet razume, a ne malo ovo, malo ono, a u sustini, ja pa ja, mislim profesorka Biljana

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.