SULUJIzvor: Facebook (@sulujgalerija)

Savez udruženja likovnih umetnika Jugoslavije (SULUJ) pridružio se pozivu na protest sutra u podne ispred Ministarstva kulture sa ciljem da se ukaže na devastiranje kulturnog sektora, prenosi Beta.

Pozivamo sve likovne umetnike i umetnice, kao i širu javnost, da u četvrtak 8. juna u podne ispred Ministarstva kulture učestvuju u protestnom forumu i zajedničkoj borbi za bolje uslove rada i rešavanje višegodišnjih nagomilanih problema u oblasti umetnosti i kulture, navodi se u današnjem saopštenju.

Dodaje se da više godina za redom projekti redovnog programa Galerije SULUJ i realizacije rezidencijalnog programa u saradnji sa Cité Internationale des Arts u Parizu ne dobijaju podršku Ministarstva kulture čime je ugrožen rad ove galerije koja naredne godine obeležava 30 godina rada, kao i reprezentativnog programa razmene srpskih umetnika sa Parizom koji postoji od 1982. godine.

Na protest je početkom nedelje pozvala Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije optužujući Ministarstvo kulture za „potpuni izostanak brige, kompetencija i znanja o sektoru kulture“ i  „potpunu nespremnost za dijalog sa umetnicima i kulturnim radnicima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari