Aleksandar Olenik: Govorimo u ime žrtava koje to ne mogu da učine

Advokat i zastupnik žrtava u predmetu protiv Tačija i drugih u Hagu, kao i protiv ministra Vulina pred Višim sudom u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Ovo „novinarstvo“ Snezane Congradin postade teska tragikomika… Da pogadjamo, za dan, dva sledi „intervju“ sa Sonjom Biserkom, Malici je vec odradjen za ovaj mesec, pa onda malo promovisanja GDF-a, pa onda „kolumna“ o „velikosrbskog zlocinackoj politici“…

  2. Iz jedne druge vesti na ovom portalu moze se saznati da su advokati albanskih ratnih zlocinaca najskuplji koji mogu da se angazuju, da imaju veze, iskustva, znaju kako da obore optuznice itd. Sa druge strane advokat zrtava albanskih zlocinaca je Olenik?! Neko ko tesko da moze da se nazove objektivnim, neko ko je formatiran, izmedju ostalog i u NVO-u Sonje Biserko za koju znamo za cije interese radi i koja je cest gost albanskih ratnih zlocinaca u Pristini i neko ko otvoreno zastupa legalizaciju albanske zlocinacke paradrzave na Kosovu koju su napravili upravo albanski ratni zlocinci cije zrtve on kao zastupa! Na osnovu ove dve vesti, da li iko sa vise od dva grama mozga moze da ocekuje objektivno sudjenje i da ce albanski zlocinci biti osudjeni? Indikativno je i da je Olenik u ovom pamfletu jer tesko da se moze nazvati novinarskim clankom dosta vremena potrosio da Albance i „drzavu kosova“ prikaze kako nekoga ko se kao trudi da se zlocinci kazne i da zbog toga zasluzuju priznanje i jos je pozvao da se treba ugledati na ponasanje albanskih politicara kada je sud u Hagu u pitanju?! Kao da ne znamo da su Albanci tek pod pritiskom pristali da potpisu formiranje suda, da su posle toga sve radili da se sud ukine, da su svi albanski politicari nakon objavljivanja optuznica krenuli sa omalovazavanjem optuznica, nazivali je „srpskom propagandom“ i lupetali o „svetoj albanskoj borbi koja je nedodirljiva“, da su zastrasivali svedoke a da ne spominjemo prethodna sudjenja i kako je Haradinaj oslobodjen.
    P.S. naravno da ovaj komentar nece biti objavljen, znamo svi i zasto.

  3. Ovo je bez uvrede totalna budalaština…Ko je ovog čoveka za branioca kosovskih žrtava…kava je sad to titula..pa do pre neki dan beše advokat za ljudska prava…pa još se ne zna ni sadržaj optužnica a on zna i žrtve i svedoke i šta sve ne…mislim da je krajnje vreme da se Advokatska komora pozabavi sa istupanjima gospodina Olenika koji očigledno voli publicitet više od svega na svetu. On istupa sa najjefitinijim advokatskim štosevima kako bi uvećao klijentelu. Koje on to žrtve zastupa…imaju li ime i prezime…kada i koliko njih je to ovlastilo Olenika na zastupanje..ovo je ruganje tim mučenicima od strane čoveka koji jedva da i zna gde je Kosovo…razumeme da je zabavan za medije ali to nije opravdanje da se daje prostor čoveku kome je popularnost i lična promocija u prvom planu

  4. Bas briga Olenika i njegove za zrtve albanskih zlocina, nije on tamo gde je zbog toga. Cilj je da albanska naci tvorevina na Kosovu dobije legimitet i priznanja od drzava koje to do sada nisu ucinili, da se Albanci (lazno) prikazu kao veliki pobornici pravde, da su se kao „suocili“, da se albansko naci-sovinisticko drustvo na Kosovu prikaze kao „okrenuto buducnosti“ , da se sa osudjivanjem nekoliko „sitnih riba“ Albanci, uck i njihovi sponzori operu, da se za zlocine optuze „pojedinci“ dok ce agit-prop verzija o „oslobodilackoj i visokomoralnoj borbi Albanaca“ da se zacementira.

  5. Rodjaci i i pripadnici porodica zrtava albanskih zlocinaca bi trebalo da zabrane ovakvima kao Olenik i slicnim NVO-idima da zastupaju zrtve.

  6. „da sakrije rezultate pravne i političke borbe Kosova, EU i SAD u cilju kažnjavanja optuženih ratnih zločinaca“
    „Možda bi mogao da se ugleda na ceo državni vrh Kosova i na njihov odnos prema njihovom sudu“

    Kosova? Da se neko ugleda na ponasanje Albanaca u odnosu na sud?! Tesko da se albanizovano „Kosovo“ bori da se albanski zlocinci kazne ili da postoje bilo kakvi rezultati. Albanci su naterani da potpisu osnivanje suda i od osnivanja rade sve da opstruisu rad tog suda, da se svedoci zaplase ili uklone, da se optuznice obore. Dovoljno je procitati izjave Hotija, Osmanijeve ili Kurtija da se vidi sta Albanci misle o tom sudu. Ali ne cudi ni ovaj clanak ni sadrzaj ni ovo tragikomicno spinovanje, zna se ko su i Olenik i Congradin.
    P.S. ne tako davno Olenik je podigao graju u vezi „nepostovanja Ustava Srbije“ od strane nekoga iz SNS-a, medjutim Olenik tu tvorevinu na Kosovu naziva drzavom, Kosovo izjednacava sa Albancima, zar to nije nepostovanje Ustava Srbije i teritorijalnog integriteta Srbije? Ciji je drzavljanin Olenik, Srbije ili Albanije cim je toliki fan albanskih sovinistickih projekata?

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.