Godišnjica „žive lomače“ u Višegradu

Navršilo se 28 godina od jednog od najokrutnijih ratnog zločina

Ostavite komentar


    1. @Slučaj
      Strašnije je 500 godina, klanja, spaljivanja, progona, teranja u roblje u aziju! Niste se zbog tog zrozila i osudila! To su činili ovi koje „taaakoo“ žalite! Zboravila ste na sva srpaka stradanija, ona vam jelte, nisu „strašna i monstruozna! Slučajno se dogodilo, slučajno uvek postoji! Slučajno se i deca prave…..

  1. Strašan zločin. Odgovorni uhapšeni i osuđeni, mada nema dovoljne kazne za to šta su uradili.

    Paljeni su i drugi narodi u crkvama, al nema odgovornih, mora biti da su se samozapalili…

  2. Trebalo bi uneti u sve udzbenike o istoriji, jer mlade generacije
    sigurno nikad nisu cule o ovim zlocinima

    1. Samo malo dalje od Višegrada, u Starom Brodu, ustaše su (medju kojima je bio veliki broj muslimana) su u proleće 1942.pobile i pobacale u Drinu šest hiljada srpskih civila (uglavnom žena i dece). Bilo bi nestvarno pravedno da objavite o ovom masakru neku reportažu. Za početak svi koji ste zainteresovani za ovu temu samo uguglajte „pokolj Srba na Drini 1942.).

  3. Ratnih zločina je bilo u Višegradu to je ne sumnjivo i za svaku osudu. Vojnici Sejdića u Višegradu su prvo zapalili vozilo srpskih vojnika u koje su ubacili trojicu živih i ranjenih Srba i tako su živi i ranjeni izgoreli. Onda su u selu Ćaćice vezali žicom staricu Soku Tešević za šporet a potom kuću zapalili. Sejdić je oslobođen na sudu BiH za 48 ubijenih civila-žena i dece u Višegradu. Lukićevi „osvetnici“ su se, nažalost, svetili i za to su kažnjeni pravično. Pitam se jeli televizija u Beogradu bila živa lomača, a meni izgleda kao lomača u Višegradu.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.