Izveštavanje o zločinima je novinarska obaveza i dužnost (VIDEO)

"Sud javnosti bez javnosti u sudnici", okrugli sto Fonda za humanitarno pravo (FHP) i dnevnog lista Danas

Ostavite komentar


    1. I pole toliko godina nama ( budalama ) su ratni zločinci toliki teret da to prevazilazi zdrav razum . Dobro je da to neko pokušava da nam skine s’ leđa

      1. Gresis, ekipa iz teksta upravo radi na tome da nam sve natovari na ledja. Naivno je misliti da svi ti NVO-i stvarno rade na suocavanju sa zlocionima ili da brinu o zrtvama a ne na nametanju „istine“ koja je u skladu sa interesima drzava koje ih placaju ili u skladu sa licnim i nacionalim opterecenjima u odnosu na Srbe.

      2. Molim Vas, recite nam, prosvetite nas i prosvetlite, kako ove persone, pomenute u ovom članku, pokušavaju da nam „skinu s ledja“ ratne zločince?! Ja stičem utisak, na osnovu onoga što sam proživeo poslednjih 30 godina, da sve čine, koristeći se svim sredstvima, čak i onim nedozvoljenim, da nam oreol ratnih zločinaca zauvek natovare na ledja. Nije mi poznato samo, da li to rade kao svoju dobro plaćenu lukrativnu delatnost, da li to čine po svom ubedjenju ili, kao peta kolona u službi neprijatelja Srbije? Ako mi, ovi borci „za istinu“, navedu tačan broj procesuiranih ratnih zločinaca iz Hrvatske, BiH i sa Kosova i Metohije, možda ću im i poverovati. Ovako, nekako se nameće suština njihovih namera, koja bi mogla da se definiše na sledeći način: Mi treba, osudjujući samo svoje ratne zločince da aboliramo zločine koji su činjeni nad našim sunarodnicima?! Ah, da, umalo da zaboravim, odgovor na ovu moju „neobaveštenost i zabludu“ je: „Mi treba da čistimo u sopstvenom dvorištu“?!

  1. Gosp. Kneževiću nije haški sud ili domaće sudstvo tu da bi sudilo po vašem principu uzet ćemo deset srba deset muslimana deset albanaca deset hrvata pa ćemo im suditi to je „izjednačavanje odgovornosti“ već je tu da bi sudilo ratnim zločincima bez obzira koliko kojih ima s tim što agresor ima prednost kod suda.Tko je agresor za tebe je i to dilema evo činjenica rat se je vodio u Hrvatskoj Glina,Petrinja,Knin i druga mjesta u Bosni većim dijelom na teritoriji muslimana i hrvata u Banjoj Luci nije bilo rata čak ni za vrijeme Oluje,na Kosovu svagdje je ratovala JNA i rezervisti i naoružana civilna zaštitata sastavljena od domaćih(mjesnih)srba,specijalne jedinice policije Srbije,specijalne jedinice vojske iz Niša.Rata nije bilo na teritoriju Srbije do bombardovanja 1999 godine.Sada pokušajte zaključiti tko je agresor uz malu dozu realnosti.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.