Suptilna zabrana Balaševićeve pesme "Dno dna"

Pesma čuvenog novosadskog kantautora nepoželjna na mnogim radio-stanicama u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Dobar marketinški potez Jelene Bebe Balašević – mnogo bolje pesme njenog tate imaju na stotine hiljada manje pregleda…Skidam kapu!

  2. Apsolutisticki rezim je bio prethodni , jer je bio u dilu sa najvecom bitangom i lopovom u Srbiji – Miskovicem. Sadasnja vlast ne omogucava Miskovicu da i dalje pljacka Srbiju i bogati se na nesreci naroda , a oni koji ga podrzavaju – kao "Danas", korumpirani su od iste te bitange, lopova .

  3. Neka Vucic prizna odavno nezavisno Kosovo, neka se "patriotski" ne petlja u susednu drzavu BiH i neka ostavi na miru Crnu Goru …a za izvrsnog i realnog Djordja Balasevica cemo lako.

  4. Radio stanice u Srbiji su odavno su privatizovane. Šta će se od muzike emitovati zavisi od vlasnika i plaćenih autorskih prava. Sve drugo je čista demagogija.

  5. 90tih kada su ovi isti SPS I SRS =SNS biku na vlasti snimljen je Pogledaj dom Anđele. ….ni tada a ni sada im ne smeta pesma a ni Balasevicev Dno dna……trebaš imati časti obraza i morala da bi se osetio prozvanim….a ova vlast nema
    Ali ljudi slobodnomisleci moraju zbog svoje časti rešiti da li je vreme da se otarasimo ove bagre
    Pa juče u Kuriru na text "AV dar od boga…reće Irenej"…vise od 2K komentara uglavnom podrške. ..odakle toliko botova da li je moguće da ih ima toliko i gde su slobodni i razumni ljudi….njihovi glasaci ,većina ,ne koristi internet i nemaju pojma šta je to…a ovi botovi kako sede na kafi sa svojim drugarima i slušaju kako ti drugari psuju botove….za to treba imati stomak a obraza botovi odavno nemaju
    Stidite se botovi i Vaši nalgodavci za textove

  6. Mnogi su iz znatiželje preslušali ovu pesmicu i ovo je odlično marketinški odrađeno. Politička situacija u službi ekonomske isplativosti… Ništa posebno, osim što će Đole da napuni džepove. Pljuvanje vlasti, na šta je narod oguglao od strane opozicije… Čak mislim da je pesmica malo i dosadna za slušanje…

  7. Uvek sjajan Balasevic.
    Odusevljena sam, a vi iz Danas a, c I k ovo ne objavite,,hm…
    UZAS of censure,redakcijo ,zeceva.

  8. Spekulacije kao i uvek kada se narodu da tracak nade da je vidno "DNO DNA"u svim sferama jadnog zivota. Objavom na mrezama poznatog cinicnog klisea SNSa nisu ostavili u ubedjenju da su prepoznali poruku pesme.DNO DNA.

  9. Odgovor Dejanu. Pogledaj dom svoj andjele je objavljen 1985 na Corbinom albumu Istina. Ta pesma je i dan danas aktuelna, a kada jednom rezimu smetaju pesme, tv novinari ili bilo koje novine to je znak da nisu cisti i da se plase. A nicija nije do zore gorela…..

  10. @vuk
    Politici nije mesto u pesmama? Ne znas ti nista o istoriji poezije (ili se pravis). Sta je sledece – politici nema mesta u knjizevnosti? Eh taj Nusic, baraba, samo pisao o politici.

  11. Ovaj lik koji je pevao svakoj vlasti i vajdio debelo od toga. Sve sto je on podrzavao tolko je unesrecilo Srpski narod da ce mu trebati decenije da se vrati gde je bio. Ovaj pevac je na jednom koncertu u Hrvatskoj izjavio da peva prljavo Srpski i itd zarad sitne vajde. Podrzavao bi on i ovu vlast samo ako moze malo da ovajdi. Jer ovom pevacu nista sveto nije jer kad neko izda svoj narod u njega nemojte verovati za sitnu vajdu izdace i vas.

  12. Ja sam serovao ovu pesmu a i na radiju sam je cuo.Sve u svemu pesma je dobila odlicnu reklamu.

  13. Balašević je i ranije imao ovakve pesme, to je skroz u njegovom stilu, nema niko pravo da se ljuti ili da bilo šta brani, niti da se oseća prozvanim…

  14. Ovo ima ime .Tiha diktatura.Ništa ti ja ne branim,radi šta hoćeš.Nemoj posle da mi se žališ što nema reklama.

  15. Radio stanice su privatne. Emitovanje necije pesme znaci da mu se mora platiti autorsko pravo. Privatnik je slobodan da stiti svoj interes onako kako ga samo on vidi. To mu ne moze niko osporavati ni diskutovati. Inace, sta je sledeca zalba na "diktaturu"? Slab promet u lancu konfekcije ““Balasevic““?

  16. Srbija danas jeste dno dna. Pesma je sjajna. Balašević je opet pokazao da je čovek.

  17. Pevao je taj Balašević "računajte na nas" za vreme Tita, i dao zakletvu, što je sad ne pustate da se zna kakav je čovek

  18. Šta bre hoće taj Balašević.Nemoj da mi lomi bagrenje jer….,i neka ne vrti ringišpil u mojoj glavi,a ni u kom slučaju da više ne dira mog Vasu Ludačkog. A što se tiče beogradskih izbora mogu da vam poručim džaba vam novci moji sinovci, jer ja varam malo bolje.

  19. Pustiš neku muziku da svira u pozadini dok ti recituješ i onda niko neće da mi pušta """pesmu""" jer ja napadam vlast? """"Pesmu"""" sam pokušao da odslušam i nisam uspeo.
    Nego šta ovaj ima da recituje i kuka o stanju u Srbiji?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.